Het is de Alblas niet gelukt om tegen koploper Arkel voor een verrassing te zorgen . Onder winterse omstandigheden besliste de betere gasten na een qua kansen gelijk opgaande eerste helft in de eerste vijf minuten van de tweede helft de wedstrijd . Bij de thuisploeg verving Ryan Krecke de geblesseerde doelman René de Ruiter .

Sterke start Arkel

In de beginfase maakte de gasten direct duidelijk dat zij voor een overwinning naar Alblasserdam gekomen waren en zette de thuisploeg direct onder druk . Corné van Honk kreeg al snel de mogelijkheid de score te openen , maar Ryan Krecke behoedde zijn ploeg voor een vroege achterstand . Geleidelijk aan wist de thuisploeg aan de druk van Arkel uit te komen en mikte Djordi de Boer net naast en kon Mike Jongeneel een strakke voorzet van Richard van den Berg niet afronden . Arkel zette met snelle omschakeling en goed voetbal de Alblas defensie onder druk en deze hadden het er duidelijk moeilijk mee . Na ruim een kwartier kwamen de gasten dan ook op voorsprong toen Remie Schuurman – van Klaveren via een steekpass vrij voor Ryan Krecke opdook en deze kansloos liet 0-1 .

De Alblas wordt sterker

Na dit doelpunt kreeg de thuisploeg wat meer vat op de wedstrijd en creëerde ook kansen . Zo speelde Richard van den Berg zich vrij maar vond de sterk keepende Arkel doelman Nick van der Stam op zijn weg en kwam hij na een pass op maat van Natanja de Haan vlak hierna opnieuw oog in oog met de Arkel doelman , maar deze pareerde zijn harde inzet fraai . Aan de andere kant verscheen nadat de , overigens goed leidende scheidsrechter Molenaar , een vlagsignaal van grensrechter Wim Lakerveld negeerde Dylan Verschoor vrij voor Ryan Krecke , maar die kon de bal tot corner verwerken .Ook kreeg Remie Schuurman – van Klaveren de kans de wedstrijd al voor de rust in het slot te gooien , maar hij mikte te  hoog . Toch kwam de thuisploeg vlak voor rust op gelijke hoogte toen de bal na een corner via de Arkel doelman voor de voeten van Richard van de Berg belandde die hard afrondde 1-1.

Arkel weer snel op voorsprong

Terwijl de meeste bezoekers zich nog aan het opwarmen waren voor de tweede helft kwamen de gasten al weer op voorsprong . Vanaf de aftrap kwam de bal voor de voeten van Corné van Horik die van afstand een schuiver losliet waar Ryan Krecke zich volledig op verkeek 1-2 . Deze tegenvaller was gelijk een streep door de rekening van de thuisploeg en toen Dylan Verschoor vijf minuten later weifelend ingrijpen na een verre voorzet vlak voor het De Alblas doel met de buitenkant van de schoen afstrafte was de wedstrijd in feite gespeeld .

De wedstrijd is gespeeld

De gasten controleerde de wedstrijd en ondanks alle goede bedoelingen en het inbrengen van Jillis de Haas , Gert Zuidgeest en Thomas Huizenga kon het de gasten niet moeilijk gemaakt worden . Arkel was echter bij gevaarlijke uitvallen niet koelbloedig voor het doel maar kwam vijf minuten voor tijd toch nog tot scoren . Nadat de bal lang in bezit was geweest kwam werd uiteindelijk Dylan Verschoor vrij gespeeld die het vonnis definitief voltrok 1-4 .  Hierna gaf de thuisploeg zich volledig over en aan Arkel de ruimte de score verder op te voeren . Gelukkig hield scheidsrechter Molenaar het na precies negentig minuten voor gezien en bleef een grotere nederlaag de thuisploeg bespaard .
Door deze uitslag deden de gasten goede zaken en staan samen met Groote Lindt comfortabel bovenaan .De Alblas maakt na deze nederlaag pas op de plaats en staat in het onderste gedeelte van de grote middenmoot . Op 19 januari wordt de competitie hervat met de Souburgh derby tegen en bij Alblasserdam , dat met een punt minder net onder de Alblas staat .

De Alblas 1

De Alblas 1 komt uit in de 3e klasse met veel regieclubs uit de regio Alblasserdam en de Molenwaard. In deze klasse speelt De Alblas…