Beste Alblassers,

Het is een onwerkelijke tijd. De schrik slaat je om het hart als je filmpjes uit de ziekenhuizen in Italië ziet. Ook onze club is onderdeel van de oplossing voor de Coronacrisis. Daarom is onze vereniging, zoals jullie weten, in ieder geval tot 6 april gesloten. We houden ons daar strikt aan. Het is het minste wat we kunnen doen.

Begin deze week werd ons kunstgras door grote groepen jongelui die over de hekken klommen, illegaal gebruikt. Inmiddels heeft de gemeente ook het grote hek op Souburgh gesloten. We vragen iedereen om niet naar Souburgh te gaan. We doen ook een dringend beroep op ouders om hier op toe te zien. We hebben allemaal een grote verantwoordelijkheid. Is het niet uit zelfbescherming dan in ieder geval ter bescherming van de kwetsbaren om ons heen. We begrijpen dat de passie voor het voetbal in ieders hart zit, maar nogmaals houdt alsjeblieft de maatregelen van het RIVM aan. Kom daarom NIET naar de voetbal om samen met je vrienden en vriendinnen te voetballen!

Om samenscholing op onze velden te voorkomen, zullen we elke dag een leuke en sportieve activiteit op Facebook plaatsen om jullie op andere manieren te inspireren in beweging te blijven. Als jullie nog andere suggesties hebben dan houden we ons aanbevolen! Zorg in ieder geval dat je in conditie blijft, zorg goed voor elkaar, denk aan een ander en houdt afstand!!

We hebben nog niet gehoord dat een van onze leden getroffen is door het virus. We hopen dat dat zo blijft. Leden die in de frontlinie van de hulpverlening staan wensen we veel sterkte. We denken ook aan de kwetsbaren onder ons. Pas goed op jezelf!

Wanneer we weer kunnen voetballen is volstrekt onhelder. Waar mogelijk werken we verder aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Komende week komen daar waarschijnlijk weer nieuwe meldingen over. Onze club wordt logischerwijs ook financieel zwaar getroffen. Maar daar komen we later, na de crisis wel op terug.

Namens het bestuur,
Cees Kortleve