Op een zonnig Sportpark Souburgh stond om half 1 het affiche De Alblas 2 tegen GRC-14 2 op het programma. Een wedstrijd van belang, gezien de stand. Voor GRC, na WNC en vóór De Alblas de nummer 2 in de competitie, stond aanvankelijk een zware wedstrijd te wachten. De Alblas heeft immers tot vandaag thuis nog geen punt verloren, en was ook zeker niet van plan daar vandaag verandering in te brengen.

Op doel staat René de Ruiter. Ondanks de afgelopen tumultueuze weken heeft hij vooralsnog tegen Drechtstreek (afgelopen zaterdag) en tegen Tricht (afgelopen maandag) de nul gehouden. Job van Vliet heeft na een knieblessure weer zijn rentree in de verdediging gemaakt, vergezeld met Joren de Wit, Dennis van Eldik en Thomas de Jong. Net als afgelopen wedstrijden zijn geen verrassingen te vinden op het middenveld, met Diede Heijkoop, Kevin Dijk en Pim Verschoor en nog steeds aanvoerder Stefan Toom. Het elftal wordt compleet gemaakt door Raymond Roosenboom en Iwan de Jong. De wisselspelers waren David van Waardenburg, Stefan van Vliet en Remco van der Giessen.

De wedstrijd begon fel en meteen werd duidelijk dat het een lastige middag zal worden voor beiden ploegen. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe, wat resulteerde in een eerste helft met veel strijd, maar slechts enkele spaarzame momenten. De grootste kans was voor Raymond na een goede voorzet van Iwan, maar hij kopte de bal langs de verkeerde kant van de paal. Ruststand 0-0.

In de tweede werd de stabiel spelende Job van Vliet in de rust gewisseld voor Remco van der Giessen, die voor wat meer dreiging voor het doel moest gaan zorgen. Desondanks werd de eerste grote kans door GRC gecreëerd. Na een scherp indraaiende voorzet en het (zeldzaam) missen van de bal door René kreeg GRC dé mogelijkheid op de 1-0, maar even knap werd deze over het doel gekopt. De weersomstandigheden en de wedstrijd maakte het voor de spelers van beide kanten een uitputtingsslag. Diede liep kreupel, Dennis stond bijna te kokhalzen en ook Thomas was moe, dus die laatste werd gewisseld voor David. Toch kreeg De Alblas nog kansen. De grootste voor Raymond, maar zijn fraaie schot werd stijlvol door de keeper gepareerd. Even later kreeg Remco nog een goede schietkans vanaf randje 20 meter, maar ook deze werd stijlvol gepareerd, ditmaal door Kevin Dijk.

Ondanks de kansen leek de wedstrijd te eindigen in de brillenstand. Beide ploegen probeerde wel, maar namen geen initiatief om daadwerkelijk iets te forceren, en speelden vooral om niet te verliezen. De scheidsrechter floot af, en De Alblas ging met gemengde gevoelens voor de laatste keer de kleedkamer in. Er had zowel gewonnen als verloren kunnen worden, wat een gelijkspel de terechte uitslag maakt. Conclusie: een derde clean sheet op een rij, zonder veel franje. Dinsdag wacht WNC alweer, de 4e wedstrijd in 9 dagen tijd. Kom allen kijken om half 8 op Sportpark Souburgh. Spektakel gegarandeerd!