Opstelling: Rene de Ruiter, Thomas de Jong, Kevin Haverkamp, Trinko Klijn, Joren de Wit, Tom de Graaf, Diede Heijkoop, Kevin Dijk, Raymond Roosenboom, Remco van der Giessen, Iwan de Jong

Wisselspelers: Pim Verschoor, Richard Aanen, Dennis van Eldik, Alex Barnhoorn, Stefan van Vliet

De Alblas 2 heeft onder winterse omstandigheden de belangrijke thuiswedstrijd tegen directe concurrent DESK winnend afgesloten. Op sportpark Souburgh werd er met 3-2 gewonnen, waardoor de aansluiting met de top-5 van de res. 1e klasse-B word behouden.

Omdat “Koning Winter” dit weekend zijn intrede deed, werd er door de club besloten om de wedstrijd om 13:00 te laten aanvangen op het kunstgras. Het belang om deze wedstrijd met winst af te sluiten, werd voorafgaand aan deze kraker meerdere keren aangehaald door zowel de staf als de spelersgroep. De eeuwige discussie omtrent het spelen van een “6 of 9-punten wedstrijd” laaide dan ook wederom op.

De thuisploeg begon matig aan de wedstrijd, er werd veel balverlies geleden op het middenveld en dit resulteerde in enkele gevaarlijke aanvallen van DESK. Na 10minuten kreeg De Alblas hiervoor “de deksel op de neus”. Aan de rechterkant van het veld draaide de linker middenvelder van DESK weg bij zijn directe tegenstander en verstuurde vervolgens een goeie steekbal op de rechtsbuiten. Deze gaf een geplaatste voorzet, die bij de volledig vrijstaande spits terecht kwam en hem vervolgens met een omhaal in stand tot verassing van Rene in de rechter benedenhoek wist te plaatsen 0-1.
De mouwen konden hierna door De Alblas worden opgestroopt, want een beter vervolg van deze belangrijke wedstrijd was noodzakelijk.
Met een hoger baltempo en meer rust in de passes nam de thuisploeg “de touwtjes weer in handen” en dit resulteerde in enkele gevaarlijke aanvallen, maar deze konden nog niet direct worden omgezet in een doelpunt. Enkele gevaarlijke achteloze hoogstandjes op het middenveld van De Alblas resulteerde wederom in enkele counters, die gelukkig door de verdediging werden gesmoord. Tevens belande een prachtig schot van de rechtsbuiten buiten het bereik van Rene op de paal. Hiermee zwijmelde de thuisploeg en werd een grotere achterstand voorkomen.
Kort hierna werd Remco aan de linkerkant van het veld aangespeeld, hij dribbelde als Robben met een goede individuele actie naar binnen en schoot de bal geplaatst in de linker hoek 1-1. Dit gaf de thuisploeg de nodige vleugels, waarna zij op zoek gingen naar de 2-1. In de 44e minuut kwam deze op het scorebord. Iwan passeerde aan de linker kant van het veld twee spelers en gaf de bal hard en strak voor, waar Tom goed in kwam lopen en de bal na een moeizame aanname kon binnen tikken 2-1. Dit was een lekker moment voor de thuisploeg, omdat kort hierna de scheidsrechter floot voor de rust.

Tijdens de rust bleek het vertrouwen om deze wedstrijd met een overwinning af te sluiten niet verdwenen. Met enkele tactische wijzigingen werd er opzoek gegaan naar de 3-1, om zodoende de wedstrijd in het slot te gooien. Pim kwam op het middenveld in de plaats van Tom en de aanvallend ingestelde Alex kwam voor Raymond, omdat de laatst genoemde aan moest sluiten bij het paradepaardje van de club.
Na rust leek de thuisploeg te vervallen in oude gewoontes. Er werd niet scherp gedekt en zo kon DESK wederom via enkele gevaarlijke counters tot grote scoringskansen komen. Gelukkig behoede de betrouwbare sluitpost Rene zijn ploeg van een tegentreffer met een wereldredding, waarbij hij de bal met een katachtige save a la de Gea van de lijn wist te halen.

Hierna kreeg De Alblas weer wat meer controle over de wedstrijd en voetbalde zo onder de druk van de tegenstander uit. Stefan komt in het veld voor Joren om de achterhoede van nieuwe energie te voorzien en tevens met zijn aanvallende impulsen de druk op DESK verder op te voeren via de linker flank. Richard vervangt de geblesseerde Trinko en Dennis komt in het veld voor Remco, om de achterhoede verder te versterken.
De Alblas krijgt kort hierna enkele grote kansen. Via de rechterkant wordt Diede goed vrijgespeeld en hij legt de bal met een geplaatste voorzet op het voorhoofd van Alex die met een goeie kopbal de 3-1 op het scorebord brengt. Hierna kon het doelsaldo verder worden uitgebreid, maar door een gebrekkige afwerking resulteerde dit niet in meer goals. Hierdoor maakt De Alblas het zichzelf weer onnodig moeilijk, want DESK bleef hoop houden op een remise. Vlak voor tijd moest er dan ook nog een tegengoal worde geïncasseerd na een goed uitgespeelde aanval van DESK 3-2. Gelukkig viel dit doelpunt te laat voor de tegenstander en kort hierna werd er door de goed leidende scheidsrechter het eindsignaal gegeven.

Volgende week wacht voor De Alblas de derby tegen v.v. Nieuw-Lekkerland, wat tevens de laatste wedstrijd voor de lang verwachte winterstop zal zijn. Komt dus in grote getale, om onze jongens in deze belangrijke wedstrijd te supporten.

De Alblas 2

Trainer / Coach: Herman Woudenberg Leider: Erik Korevaar Grensrechter: Spelers;