Vandaag stond er op Sportpark “Souburgh” de Graafstroom derby op het programma.  De nummer 2 tegen de nummer 12 van de ranglijst. De ranglijst zegt niets in dit soort wedstrijden en dat is gebleken. Na een overheerlijke pita kaas maaltijd werd er om 12.30 afgetrapt en direct werd duidelijk dat de De Alblas de 1ste helft afstand moest nemen. Met de wind en zon vol in de rug ging het opzoek naar de openingstreffer. Na 7 min was het al raak, een ingestudeerde vrije trap van Diede en het “Sam Larsson” afstandsschot van Toom bracht de 1-0 op het scorebord.

Daarna hebben we 20 min “voetbal” gezien wat bijna pijn deed aan de ogen. Van 2 kanten was het zwak.. weinig beleving en veel ‘onnodig’ balverlies. Maar goed als je kampioen wilt worden moet je ook dit soort wedstrijden winnen! In de 37ste minuut wordt het uit een corner door de stekels van Richard 2-0.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit en het past prima in deze wedstrijd. Met nog 1 speldenprikje van VVAC die eenvoudig kon worden gestopt door René gaan we rusten.

Na de rust had de bezoekende partij de voordeeltjes van de wind en de zon en ging duidelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Na een slimme steekbal was het de sterk spelende David die aan de noodrem moest trekken. Dit leverde hem een gele kaart op en een vrije trap tegen op randje 16. Ondanks het 4 mans muurtje werd de snoeihard in de winkelhaak geschoten door Lars Coerts. Even leek het erop dat de Alblas in paniek raakte door deze treffer maar nog binnen de minuut was het alweer 3-1. Na een heerlijk afgemeten voorzet van Dijk was het Alex die hem tegendraads binnen kopte. Maar VVAC gaf zich nog niet gewonnen en ging weer vol op zoek naar de 3-2 Na wat aanvallende wissels en wat kansjes was het met wat hulp van de Alblas 3-2.

Eerste instantie werd de coaching van René genegeerd door de verder solide spelende van Eldik. Dit resulteerde in een hoge bal op de 16 die vervolgens door Joren werd terug gekopt op zijn eigen paal die makkelijk in de rebound kon worden binnen getikt. Met nog 15 min te spelen was het nog even spannend. Maar na 6 corners tegen was het dan eindelijk zover.

De 3 punten blijven op Sou en de derde helft kan beginnen! Bedankt voor jullie support en we hopen jullie volgende week weer met grote getale te mogen ontvangen op de Nieuwendijk aftrap 14.30 tegen Altena!