Op zaterdag 3 februari stond er in de reserve 1e klasse B de wedstrijd Altena – De Alblas op het programma. De jongens van de Alblas wisten dat er 3 punten gepakt moesten worden doordat we doordeweeks te horen hadden gekregen dat we een punt hebben verloren na de gestaakte wedstrijd tegen Tricht.

De Alblas ging met een vrijwel volledig fitte wedstrijd selectie richting Nieuwendijk. Alleen Alex en Pim ontbraken door de griep en Stefan van Vliet viel in de warming up uit met een hamstring blessure. Daarentegen kwamen Trinko en Tom weer terug van het eerste. Het was even puzzelen voor de trainer wie hij het veld in zou sturen maar dit waren zijn 11 namen; René-David-Dennis-Kevin Haverkamp-Richard-Trinko-Diede-Stefan Toom-Kevin Dijk-Iwan-Raymond.

1e helft

Aan het begin was het gelijk duidelijk dat Altena vandaag blij was met een punt. Vanaf minuut 1 “parkeerde ze de bus” en loerde ze op de counter. De Alblas had daar moeite mee en kon maar niet dat gewenste gaatje vinden. Dit leidde tot knullig balverlies en de grootste kansjes waren daardoor ook voor Altena. Na ongeveer een half uur spelen ging het fout voor de Alblas. Na een snelle counter kwam de bal terecht bij de nummer 9 van Altena, hij zag zijn schot van richting veranderd worden en viel daardoor achter René. Na wat omzettingen op het middenveld kreeg De Alblas wat meer grip op de wedstrijd maar tot echt grote kansen leidden dit niet. We gingen rusten met een 1-0 achterstand. In de rust was er nog geen reden tot paniek. Iedereen wist dat de kansen vanzelf zouden komen, alleen we moesten wat optimistischer gaan voetballen. Daarom werd Richard gewisseld voor Joren en gingen we verder met 4-3-3 en Kevin Dijk in de spits.

2e helft

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Het was de Alblas die het balbezit had en Altena dat verdedigde en begon met tijdrekken. De Alblas kreeg ook steeds meer kansjes de eerste was voor Joren. Hij reageerde goed op de vrije trap van Kevin Dijk maar hij kreeg de afgeketste bal er niet in. Daarna was het Kevin Dijk die de bal half raakte na een goede voorzet vanaf rechts. En iedereen weet het als je hem zelf niet maakt dan ligt die er aan de andere kant in. Dit gebeurde ook 2-0 voor Altena. Hierna was het alles of niets voor de Alblas en ging Kevin Haverkamp de spits in. De 2-1 viel gelukkig al snel na een goed geplaatste vrije trap van Iwan de Jong. Daarna gebeurde er helaas niet veel meer. Het was de Alblas die probeerde bij de goal te komen maar vaak was de laatste bal niet goed. Ondertussen waren we al bij minuten 80 aangekomen en er gebeurde nog steeds niet veel. Wel was Thomas de Jong erin gekomen voor Trinko. In de 85e minuut viel de bal ineens goed voor Kevin Dijk die wist daar wel raad mee en schoot de 2-2 binnen. Ging het dan toch nog gebeuren? Het antwoord is JA! Na dom verdedigend werk van een Altena verdediger ging Kevin Haverkamp naar de grond en kon de scheidsrechter niks anders doen dan de bal op de stip te leggen. Diede nam zijn verantwoordelijkheid en schoot in de 90ste minuut de bevrijdende 2-3 binnen voor de Alblas. Na nog 5 minuten voetballen floot de goed leidende scheidsrechter af en kwamen de 3 punten terecht bij de team die het het meest verdiende De Alblas.

Na deze 3punter is er niet veel veranderd aan kop in de 1e klasse B. Wnc staat nog steeds bovenaan met 32 punten uit 13 wedstrijden. De Alblas volgt 26 punten uit 12 wedstrijden. Deze week doen de mannen van de Alblas het rustig aan. Trainer Herman geniet van een welverdiende zonvakantie en het 2e speelt zaterdag geen wedstrijd. Die week erna zal er weer volop getraind moeten worden, want op 17 februari wacht de eerder afgelaste souburgh derby tussen Alblasserdam 2 – De Alblas 2. We hopen jullie daar allemaal te zien want ieder klein beetje steun kunnen we goed gebruiken. De wedstrijd vindt plaats om 12:00 uur bij buurman Alblasserdam. Tot dan!!

De Alblas 2

Trainer / Coach: Herman Woudenberg Leider: Erik Korevaar Grensrechter: Spelers;