De Alblas heeft in de uitwedstrijd tegen Hardinxveld een belangrijke overwinning geboekt en kan weer omhoogkijken . Hierdoor zijn zij de tot zaterdag nog ongeslagen thuisploeg , zij speelde vier keer gelijk , op de ranglijst gepasseerd . Bij de Alblas was Jeffrey Gelderblom die in de wedstrijd tegen de Zwerver een vleeswond aan de knie opliep , waar zeven hechtingen in zitten , niet inzetbaar . Bij de thuisploeg ontbrak spits Niels Nomen vanwege een zware hersenschudding.
In de eerste helft was er aan de Sluisweg in Hardinxveld weinig te genieten . Beide ploegen hadden moeite de bal in de ploeg te houden en er werden geen kansen gecreëerd . Het meeste gevaar ontstond uit dode spelmomenten en na een halfuur kreeg Gert Zuidgeest na een overstapje uit een corner de bal voor zijn voeten , maar hij schoot naast .De onzuiverheid in het spel aan beide kanten had de overhand , maar toch kreeg de thuisploeg in de laatste tien minuten van de eerste helft de kans om de score te openen .Eerst kreeg Robin de Kok een vrije schietkans , maar hij lobde de bal over het doel en vervolgens schoot Adi Jogic de bal in vrije positie hoog over . De Alblas kreeg bij een uitval in overtal situatie  de kans om met een voorsprong de rust in te gaan , maar Stefan Bakker zijn pass kwam niet aan en Scheidsrechter IJpelaar wuifde het appèl voor een strafschop weg toen opnieuw Stefan Bakker  in het strafschopgebied vastgehouden werd .
De tweede helft was beslist niet van een hoog niveau maar er gebeurde zoveel dat het publiek zich geen moment verveelde . De Alblas trok meer het initiatief naar zich toe en Natanja de Haan bracht Gert Zuidgeest in kansrijke positie , maar zijn hij kon zijn kopbal te weinig kracht meegeven en de vrijstaande Andrè de Vos kopte over het doel . Na een kwartier werd Natanja de Haan op links vrijgespeeld , maar Hardinxveld doelman Marc Koning reageerde attent op zijn harde inzet . Binnen een minuut had het aan de andere kant raak moeten zijn , maar de op links vrijgespeelde Richard Zwakhals schoof de bal naast het lege doel . De Alblas kwam na ruim een kwartier op voorsprong  toen Gert Zuidgeest na een snelle uitval via Stefan Bakker en Natanja de Haan vrij voor doelman Marc Koning verscheen en deze kansloos liet 0-1 . Hierdoor knakte er iets bij de thuisploeg en zij zagen geen kans de Alblas defensie te verontrusten . Bij de Alblas kwam Laurens Barnhoorn in de ploeg en bij zijn eerste actie kon de ver uit zijn doel gekomen doelman net voorkomen dat hij de wedstrijd besliste . In het laatste kwartier werd deze zeker niet onsportieve wedstrijd ontsierd door een groot aantal gele en twee rode kaarten . Eerst maakte Hardinxveld speler Adi Jogic een zware overtreding op de enkel van Stefan Bakker , wat hem direct rood opleverde . Hiermee benadeelde hij zijn vooral team en de Alblas kreeg via Gert Zuidgeest de kans de voorsprong te vergroten , maar hij miste de voorzet van Laurens Barnhoorn . De Alblas achterhoede , met een sterk spelende Jillis de Haas , gaf weinig kansen weg en Hardinxveld probeerde met hoge ballen het vijfde gelijke spel te forceren . Djordi de Boer kreeg de beste mogelijkheid de wedstrijd te beslissen toen hij vrij  op doelman Marc Koning door kon gaan , maarde keerde zijn inzet . In de ruime blessuretijd van acht minuten deelde scheidsrechter nog twee gele kaarten aan iedere ploeg uit en in de laatste minuut direct rood wegens een slaande beweging aan Hardinxveld speler Job Werkman. Hierdoor kreeg deze wedstrijd toch een onvriendelijk slot , maar de punten gingen naar de bezoekers die hierdoor een flinke sprong op de ranglijst maakte .
A.s zaterdag krijgt de Alblas opnieuw te maken met een degradant uit de tweede klasse . Meerkerk zal op Souburgh echter zijn huid duur willen verkopen om niet verder af te zakken op de ranglijst na een tegenvallende seizoenstart .
Foto’s: Ad Trapman