De Alblas heeft in de thuiswedstrijd tegen Meerkerk in een moeizame maar verdiende 2-1 overwinning behaald . De tegenstander , vorig jaar gedegradeerd uit de 2e klasse , had een moeizame seizoenstart en kon ook tegen de Alblas geen resultaat behalen en blijft hierdoor in de onderste regionen terwijl de Alblas zich aansluit bij de grote middenmoot . Bij de thuisploeg begon Richard van den Berg na een langdurige  blessure weer in de basis .

In het eerste kwartier was het vooral aftasten van beide kanten en werden geen kansen gecreëerd . Beide ploegen hadden moeite de bal in de ploeg te houden en kwamen nauwelijks tot een goede combinatie . Het eerste kansje was voor Meerkerk toen Floren Streefkerk op rechts door mocht gaan , maar hij stuitte op doelman Renè de Ruiter  . De thuisploeg kwam amper in zijn spel en had moeite de Meerkerk defensie onder leiding van de teruggehaalde 36 jarige  Sander Vink uit elkaar te spelen. Toch kwamen er mogelijkheden  , maar Mike Jongeneel kon na een goede aanval op aangeven van Richard van den Berg de bal met het hoofd niet de juiste richting geven en Djordi de Boer kopte een harde voorzet op de buitenkant van de paal . Ook Stefan Bakker was tweemaal dicht bij het openingsdoelpunt  maar mikte een keer net naast het doel en zag een inzet van de doellijn gehaald worden . Geheel onverwachts viel het doelpunt aan de andere kant . Een snel genomen vrije trap werd verkeerd beoordeeld door de Alblas defensie en Floren Streefkerk kon vrij doorgaan en passeerde Renè de Ruiter 0-1 . De thuisploeg ging hierna direct op zoek naar de gelijkmaker , maar zag geen kans de nog wedstrijdritme missende Richard van den Berg te bereiken . Toch kwamen zij voor rust op gelijke hoogte toen de Meerkerk defensie zich liet verrassen bij een hoekschop . De lage voorzet werd op de rand van het strafschopgebied ingeschoten door Erwin van der Heiden en verlengt door Mike Jongeneel waardoor doelman Wilco den Tuinder kansloos was 1-1 .

In de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft en kwam de thuisploeg geleidelijk aan wat beter in zijn spel. Meerkerk leunde vooral op zijn verdediging en hoopte via een counter de thuisploeg te verrassen . De Alblas bleef echter te onrustig spelen en zag geen mogelijkheid een uitgespeelde kans creëren . Die moesten er vooral uit  dode spelmomenten komen , maar Erwin van der Heiden schoot een vrije trap vanaf de rand strafschopgebied hoog over. Trainer John den Dunnen bracht bij de Alblas Thomas Huizenga , Jeffrey Gelderblom en Gert Zuidgeest in het veld in de hoop de overwinning alsnog binnen te halen . Het winnende doelpunt kwam er inderdaad tien minuten voor tijd toen Erwin van der Heiden een bal in de draai direct op de slof nam en doelman Wilco den Tuinder kansloos liet 2-1 . Dat het hierbij bleef was een wonder , want vlak hierna kopte opnieuw man of the match  Erwin van der Heiden de bal uit een corner op de lat en werd de rebound door de sterk ingevallen Gert Zuidgeest ook keihard op de lat geschoten . Hierdoor bleef het tot het eindsignaal van de goed leidende jonge scheidsrechter Pascal van der Zwan spannend , maar Meerkerk wist zich geen kansen meer te creëren en  en bleven de punten op Souburgh .

A.s zaterdag is er de moeilijke uitwedstrijd tegen Ameide dat op de ranglijst met een punt meer net boven de Alblas staat . Het is tevens de mogelijkheid om met een goed resultaat de negatieve serie in een uitwedstrijd tegen de altijd lastige thuisploeg te doorbreken .Foto’s: Ad Trapman.

Man of the Match: Erwin van der Heiden