De Alblas heeft de derby tegen VVAC in een verdiende 1-3 overwinning om weten te zetten . Door deze overwinning passeren de Souburgh bewoners Alblasserdam en de Zwerver op de ranglijst en staan bovendien bovenaan in de tweede periode. De thuisploeg kwam door deze nederlaag verder in de problemen en zal alle zeilen bij moeten zetten om uit de onderste regionen te komen.

Moeilijke omstandigheden

Om een stormachtig Sportpark de Put was het voor beide ploegen moeilijk voetballen met de wind recht over het veld . De Alblas startte de eerste helft met de wind in de rug en zette de thuisploeg meteen onder zware druk . VVAC moest zich vooral beperken tot verdedigen en had niet het voetballend vermogen zich onder deze druk uit te spelen . Al in de beginfase kreeg Djordi de Boer na een voorzet van Mike Jongeneel en een overstapje van Richard van den Berg de kans de score te openen , maar zijn keiharde inzet belandde op de paal . De harde wind was er mede oorzaak van dat iedere voorzet gedragen door de wind gevaar opleverde voor het doel van VVAC . Ook verscheen Stefan Bakker na een goed uitgespeelde aanval alleen voor doelman Matthijs de Hoop maar deze kon met zijn voet redding brengen en werd een schietkans van Natanja de Haan op  het laatste moment geblokt .

Voorsprong voor De Alblas

In de 25e minuut leek de Alblas  op voorsprong te komen toen Matthijs de Hoop een kopbal van Richard van den Berg niet onder controle kon krijgen en deze volgens scheidsrechter Beumer achter de doellijn weer het veld in sloeg . Uiteindelijk werd hij toch overgehaald de op dezelfde hoogte als hij aan de zijlijn VVAC grensrechter te consulteren en na lang overleg annuleerde hij, overigens terecht,  de treffer  maar zulke beslissingen komen de rust in het veld niet ten goede . Vlak  hierna was het echter wel raak toen een doorgekopte bal na een verre ingooi voor de voeten van Djordi de Boer belandde en deze hard uithaalde 0-1 . De enige kans voor de thuisploeg was vlak voor de rust een vrije trap op de rand van het strafschopgebied die eerst overgeschoten werd en wegens te vroeg inlopen over mocht en toen naast het doel van René de Ruiter ging .

Na rust

In de tweede helft kreeg de thuisploeg het windvoordeel en in de eerste minuut belandde de bal al bij de vrijstaande Joran Houweling , maar hij miste de doorschietende bal . De Alblas kreeg de wedstrijd hierna al weer snel onder controle en voetbalde zich bij vlagen knap onder de druk van de thuisploeg uit . Nadat eerst de sterk spelende Djordi de Boer er voor koos om in kansrijke niet voor eigen succes te gaan en de bal nog onderschept werd was het in 55e minuut wel raak .Jeffrey Gelderblom bereikte met een verre bal de vrijstaande Natanja de Haan , die de bal breed legde en Stefan Bakker een niet te missen kans bood 0-2 . Binnen vijf minuten was de spanning echter weer terug toen de gevaarlijkste VVAC aanvaller Bart Koomans na een fraaie actie doelman René de Ruiter passeerde 1-2 . Iedereen verwachtte dat dit een startsein zou zijn van een offensief van de thuisploeg , maar een gedisciplineerd spelend de Alblas bleef  eigenlijk simpel overeind en de meeste dreiging was er voor het VVAC doel . Het meeste gevaar van de thuisploeg kwam er via cornerballen van invaller Nick Lakerveld , maar doelman René de Ruiter greep uitstekend in . In de slotfase van deze overigens sportieve derby werd het aan de zijlijn nog even onvriendelijk na een blessure van Stefan Bakker , maar uit de toegekende vrije trap van Erwin van der Heiden klopte invaller Gert Zuidgeest de VVAC doelman Matthijs de Hoop in een luchtduel en besliste de wedstrijd 1-3 .

A.s zaterdag is er om 14.15 uur !!! de thuiswedstrijd in Alblasserdam tegen de verrassende koploper Arkel . Aan de Alblas de taak de goede resultaten van de afgelopen wedstrijden een vervolg te geven en met een goed gevoel de ( korte ) winterstop in te gaan .

De Alblas 1

De Alblas 1 komt uit in de 3e klasse met veel regieclubs uit de regio Alblasserdam en de Molenwaard. In deze klasse speelt De Alblas…