De Alblas heeft in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop goede zaken gedaan door het zich fel verwerende SC Everstein met 2-1 te verslaan. Door de nederlaag van IFC en van Wieldrecht tegen Drechtstreek zag Wieldrecht zijn voorsprong slinken en passeerde de Alblas het op de tweede plaats staande IFC. Bij de Alblas moest doelman René de Ruiter in de warming up afhaken en zich laten vervangen door Ryan Krecke.

Al in de 2e minuut kwamen de gasten uit Everdingen op voorsprong. Uit de eerste corner van de wedstrijd werd de bal doorgekopt en kon de bij de tweede paal vrijstaande Yently Lemmer simpel binnentikken 0-1.

Direct hierna nam de thuisploeg het initiatief en zette met gevarieerd aanvalsspel de gasten onderdruk. Al snel kwam Richard van den Berg na een vlot lopende aanval over rechts vrij voor doelman Ricardo de Keijzer , maar zijn inzet werd geblokkeerd. Aan de andere kant moest De Alblas defensie vol aan de bak bij de snelle omschakeling als SC Everstein in balbezit kwam. Uit zo´n counter kon Sander Bergshoeff over links vrij doorgaan , maar hij mikte voorlangs. Vlak hierna kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Een vlot lopende aanval kwam via de sterk spelen Christiaan Koremans op het hoofd van Stefan Bakker , die binnenkopte 1-1.

De Alblas bleef de gasten in hoog tempo onder druk zetten en creëerde volop kansen , maar vooral de hardwerkende Richard van den Berg had zijn vizier niet op scherp staan. Wel  had hij pech toen een inzet na goed voorbereidend werk van Christiaan Koremans door verdediger Erik Bergshoeff van de lijn gehaald werd.

Door de aanvallende intenties van beide ploegen bleef het zeker in de eerste helft een leuk schouwspel. Het lukte de thuisploeg ondanks mogelijkheden voor Thomas Huizenga , Job van Vliet en opnieuw Richard van de Berg echter niet voor de rust een voorsprong te komen en de Alblas doelman Ryan Krecke greep bij een uitval van SC Everstein via Yently Lemmer goed in en voorkwam zo de onverdiende voorsprong voor de gasten.

In de tweede helft werd  bleef de Alblas op zoek naar de voorsprong. Deze kwam er na een uur spelen toen Christiaan Koremans in een duel Erik Bergshoff aftroefde en doelman Ricardo de Keijzer kansloos liet 2-1.Vlak hierna wisselde trainer Michel de Raad Laurens Barnhoorn en Thomas Huizenga voor Diede Heijkoop en Remco Koremans. Bijna kwamen de steeds feller spelende gasten op gelijke hoogte  , maar de ook deze middag weer sterk spelende Walter Heijkoop greep goed in voordat Yently Lemmer zijn tweede doelpunt kon scoren.

Aan de andere kant ontstond steeds meer ruimte , maar het lukte de Alblas niet het beslissende doelpunt te maken. Heel SC Everstein appelleerde fel om een strafschop toen een inzet  van Klaas Hazeldonk tegen de arm van de vallende Andre de Vos belandde , maar scheidsrechter van Wanrooy zag er geen strafschop in. In het later verloop van de wedstrijd gingen zij steeds meer reageren op zijn beslissingen ,wat de sfeer in het veld niet ten goede kwam. De gasten kregen vlak voor tijd via een vrije trap nog de kans de gelijkmaker op het scorebord te zetten , maar de inzet van Sander Bergshoeff werd door Ryan Krecke fraai gekeerd. Hierdoor bleven de punten op Souburgh en volgt a.s zaterdag de uitwedstrijd tegen het op de 5e plaats staande Ameide. Een overwinning in deze wedstrijd zal de nacompetitie weer een stuk dichterbij brengen.

Man of the match Christiaan Koremans samen met pupil van de week Jurre Poirot

De Alblas 1

Trainer / Coach : Michel de Raad Elftalleider: Wim Lakerveld Grensrechter: Ad Verhoeven Verzorger: Carry van der Meijden Spelers;