Het is de Alblas net niet gelukt om zich te plaatsen voor de nacompetitie . De beslissende wedstrijd tegen Groote Lindt eindigde in een 1-1 gelijkspel waardoor de Zwerver lachende derde werd.

De Alblashof blij met het gelijke spel

Ondanks het minder prettige gevoel als gevolg van het gelijke spel hebben de voetbalverenigingen De Alblas en Groote Lindt in goede harmonie en goede onderlinge samenwerking de Paasdagen afgesloten.
Direct na de wedstrijd werden namelijk de bewoners van verzorgingshuis De Alblashof blij gemaakt met de reeds aangeschafte bossen bloemen.

V.l.n.r. Peter Wemmers (bestuurslid Algemene Zaken De Alblas), bewoner verzorgingshuis De Waard en Marcel Mourik (voorzitter Groote Lindt)

IFC – De Alblas

Vanwege de belangen op paasmaandag spaarde trainer John den Dunnen in het zaterdagse duel tegen IFC een aantal spelers die licht geblesseerd waren of op scherp stonden met het aantal gele kaarten. In de wedstrijd tegen laagvlieger IFC speelde de Alblas met de de A-junioren Roy Jongeneel en Tom van Reeuwijk in de basis. Zij speelde zeker geen slechte wedstrijd maar moesten wel nadrukkelijk wennen aan het hogere tempo. Onder warme omstandigheden was de thuisploeg op het kunstgras de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. De Alblas had moeite de bal in de ploeg te houden en miste vooral voorin een aanspeelpunt.

Het technisch begaafde IFC domineerde wel en kreeg via Rens Idzenga de kans de score te openen , maar hij stuitte op René de Ruiter. Vlak voor rust was het wel raak toen IFC de bal op het middenveld veroverde en Arwan Nzojibwabi de aanval afrondde 1-0. In de tweede helft was het binnen vijf minuten bijna gelijk toen de bal na een corner voor de voeten van Roy Jongeneel belandde, maar hij mikte op de paal. Hierna werd de wedstrijd opnieuw gedomineerd door de thuisploeg maar hun aanvallers hadden het vizier niet op scherp staan. Vlak voor tijd leken zij de wedstrijd te beslissen toen invaller Jip Kegge na slordig balverlies op het middenveld vrije doorgang kreeg en de 2-0 scoorde.

Twee minuten later kwam de Alblas toch weer terug in de wedstrijd toen Rhaudy Diamant een voorzet van Tijmen de Jong binnenschoot. Bijna werd het zelfs nog gelijk toen Tom van Reeuwijk op rechts door kon gaan, maar zijn harde inzet ging buiten bereik van twee vrijstaande de Alblas spelers voorlangs en bleef de 2-1 op het scorebord staan.

De Alblas – Groote Lindt

In de wedstrijd tegen Groote Lindt was duidelijk zichtbaar dat er voor beide partijen nog wat te halen viel. Bovendien konden de gasten, die zaterdag tegen Arkel tegen een onverwachte 4-0 nederlaag opgeliepen, in de race om het kampioenschap geen puntenverlies veroorloven. Binnen tien minuten waren er al twee mogelijkheden voor de thuisploeg. Eerst werd Richard van den Berg de diepte ingestuurd en door Marc Gorges met een duw in de rug met twee handen uit evenwicht gebracht waardoor hij de bal niet de juiste richting mee kon geven. De veelal op afstand leidende scheidsrechter Kriesels uit Wernhout zag hier tot ieders verbazing geen overtreding in.

Vlak hierna ontsnapte de aanvalsleider over de rechtse kant, maar kon de op links vrijstaande Natanja de Haan niet bereiken. Groote Lindt was speltechnisch de bovenliggende partij en de Alblas achterhoede had de grootste moeite met hun aanvallers Kevin van Pelt en Michael Slingerland . Eerst genoemde had na twintig minuten de openingstreffer op zijn schoen toen hij over rechts vrij door kon gaan , maar mikte in het zijnet. Hierna kreeg ook Jasper de Heer een goede mogelijkheid de score te openen, maar schoot van dicht bij over het doel.

De tweede helft leverde hetzelfde beeld op als de eerste en Michael Slingerland was dicht bij een treffer toen hij een voorzet vanaf links in één keer op de schoen nam en de paal raakte. Beide ploegen gingen steeds meer risico nemen en de wedstrijd werd hierdoor voor het publiek ook aantrekkelijker. De Alblas kwam ook steeds meer bij het doel van Raymond Klootwijk, maar maakte aanvankelijk te weinig gebruik van de ruimte die er over rechts was. Zo konden Jeffrey Gelderblom en Mike Jongeneel over de vleugels vrij opkomen, maar wisten voor het doel geen Alblasser te bereiken. Ook claimde de thuisploeg tweemaal een strafschop toen de bal tegen een arm van een Groote Lindt verdediger aankwam, maar de scheidsrechter vond dit niet strafbaar.

Een kwartier voor tijd kwam de Alblas toch op voorsprong toen Richard van den Berg hard uithaalde en via een Groote Lindt verdediger de bal in het doel verdween 1-0. Voor de gasten het sein om alles of niets te spelen en acht minuten later was het weer gelijk. Kevin van Pelt bereikte Michael Slingerland, die Dennis van Eldik aftroefde en René de Ruiter kansloos liet 1-1. Hierna kreeg aanvankelijk Groote Lindt twee goede mogelijkheden de winst alsnog binnen te halen, maar faalde in de afronding.

Ook de thuisploeg nam in de slotfase alle risico’s, maar kon ondanks wat kleine kansjes de wedstrijd niet beslissen waardoor de Zwerver er met de periode vandoor ging. De volgende competitiewedstrijd is op 11 mei als het gedegradeerde Unitas op bezoek komt. Bij een overwinning is de Alblas  zeker dat het volgend jaar ook derde klasser is .

De Alblas 1

De Alblas 1 komt uit in de 3e klasse met veel regieclubs uit de regio Alblasserdam en de Molenwaard. In deze klasse speelt De Alblas…