Gedurende twee studie avonden hebben 5 jeugdleden van v.v. De Alblas onder leiding van de dhr. Colle van de KNVB hun certificaat Spelbegeleider/Pupillenscheidsrechter behaald.

De spelbegeleider/pupillenscheidsrechter staat voor de opgave om pupillenwedstrijden te begeleiden op een manier zodat de spelers het spel met plezier spelen, beleven en leren. De spelbegeleider/pupillenscheidsrechter is verantwoordelijk voor het handhaven van de regels. Hij heeft een beslissende rol als het gaat om de uitleg van de spelregels. De kerntaken van de pupillenscheidsrechter zijn: geeft leiding, heeft contact/communiceert met spelers en begeleiders, past de spelregels toe en volgt het spel.

Wij van v.v. De Alblas feliciteren onze jeugdleden met hun behaalde certificaat en wensen hun veel succes met het uitvoeren van hun taken.