De Alblas heeft aan de thuiswedstrijd tegen Hardinxveld in de slotfase toch nog een punt overgehouden . Dit resultaat was ook het eerste gelijkspel , en dit in wedstrijd nr 17 . Bij de thuisploeg ontbraken de geblesseerde André de Vos en Djordi de Boer en keerde Stefan Bakker na een lange blessure weer terug in de basis. Deze wedstrijd was de eerste van de derde periode , de winnaar van de tweede periode is pas bekend als alle inhaalwedstrijden zijn gespeeld .

Op een stormachtig Sportpark Souburgh was het zeker de eerste helft moeilijk om tot aanvaardbaar spel te komen . De gasten uit Hardinxveld gingen aanvankelijk wat beter met de situatie om en hielden de bal wat beter in de ploeg . Tot grote kansen leidde dit niet en de gevaarlijke situaties voor de doelen ontstonden vaak doordat de bal gedragen door de wind veel snelheid kreeg of bleef hangen bij een voorzet tegen wind . Zo moest Hardinxveld doelman bij een zo´n voorzet vanaf rechts zich tot het uiterste inspannen om de bal bij de tweede paal weg te tikken en kreeg een voorzet vanaf links van Tijmen de Jong te veel snelheid mee waardoor Richard van den Berg de bal niet onder controle kreeg . Toch kwamen de gasten halverwege de eerste helft op voorsprong  toen een voorzet vanaf links door de inlopende back Christian Verschoor binnengetikt werd 0-1 . Vlak hierna was de voorsprong bijna verdubbeld toen Vincent van Lopik de bal vrij in kon schieten , maar René de Ruiter keerde zijn inzet . Hierna kreeg de thuisploeg meer vat op de wedstrijd en was dichtbij de gelijkmaker toen Richard van den Berg op aangeven van Stefan Bakker tegen de paal mikte . Vlak voor de rust moest scheidsrechter Rick Sturm uit Oost Kapelle  , die zeker de tweede heft geen makkelijke middag had , de wedstrijd staken wegens een zware onweersbui .

Nadat de bui overgetrokken was en het weer wat rustiger werd  kreeg Hardinxveld in de laatste minuten van de eerste helft de kans de voorsprong te vergroten toen doelman René de Ruiter bij een voorzet afgetroefd werd maar de kopbal ging over het doel . Direct na de kantwissel leek de Alblas al op gelijke hoogte te komen toen Richard van den Berg een voorzet van Erwin van der Heiden binnenkopte , maar de bal raakte de in buitenspel staande Mike Jongeneel , waardoor het doelpunt afgekeurd werd . Geleidelijk aan werd de wedstrijd geheel onnodig van twee kanten steeds onvriendelijker , en het was aan de lankmoedigheid van de scheidsrechter te danken dat beide ploegen met elf man het einde haalde . De Alblas trainer John den Dunnen bracht bij de thuisploeg Rhaudy Diamant en Natanja de Haan in het veld en de druk werd steeds verder opgevoerd . Na een kwartier was de wedstrijd echter bijna beslist toen een kopbal van Aron Eijkelboom tegen de lat en vervolgens in de handen van René de Ruiter belandde . Aan de andere kant kreeg Jeffrey Gelderblom tweemaal een vrije trap in kansrijke situaties , maar beide miste kracht en zuiverheid . Bij uitvallen van de gasten was het opnieuw Aron Eijkelboom die de kans kreeg de wedstrijd in het slot de gooien maar hij faalde in de afronding . In de 92e minuut kwam de Alblas toch nog langszij toen Natanja de Haan over links de diepte in werd gestuurd  en de op de rand van het strafschopgebied vrijstaande Richard van den Berg aanspeelde die de sterk spelende doelman Marc Koning met een harde schuiver kansloos liet 1-1 .

A.s zaterdag gaat de Alblas in aanloop naar de derby tegen Alblasserdam op bezoek bij Meerkerk , dat er alles aan zal doen om bij de onderste plaatsen weg te komen .

Foto’s: Ad Trapman