De Alblas heeft in de thuiswedstrijd tegen het op de laatste plaats staande Leerdam Sport´55 een 10-0 overwinning behaald . Door deze monsterscore degradeert de ploeg uit Leerdam definitief naar de vierde klasse . Zes jaar geleden werden zij op Souburgh tegen de Alblas kampioen en promoveerde zij naar de 2e klasse . Hierna hebben zij zelfs nog een jaar in de 1e klasse gespeeld . De thuisploeg heeft door deze overwinning het doelsaldo opgehaald wat in de beslissende fase nog van belang kan zijn . Domper op deze overwinning was het op slag van rust uitvallen van Alex Barnhoorn met een op het oog ernstige knieblessure.
Vanaf de aftrap was al duidelijk dat de punten deze middag op Souburgh zouden blijven . De gasten hadden nog een minimale kans de degradatie te ontlopen , maar straalde geen moment uit nog in een wonder te geloven . Ook miste zij door verschillende omstandigheden een aantal spelers en wordt volgen de Leerdam Sport´55 bestuurders de training ook zeer matig bezocht . In de 7e minuut kwam de thuisploeg al op voorsprong toen Stefan Bakker op links werd vrijgespeeld en de bal via het been van een verdediger in het doel belandde . In de periode hierna was de Alblas wel heer en meester , maar slordig in het combinatiespel en de afwerking . Zo kreeg Erwin van der Heiden tweemaal de kans de voorsprong te vergroten , maar knalde over en in vrije positie tegen doelman Ridvan Elmaci . De gasten zagen geen kans om onder de druk uit te komen en de Alblas doelman Marvin Otte had een vrije middag , want hij kreeg geen enkel !! schot tussen de palen te verwerken. Toch duurde het tot de 40e minuut voordat de voorsprong werd verdubbeld . Alex Barnhoorn werd op links vrijgespeeld en passeerde de Leerdam Sport´55 doelman in de verre hoek . Drie minuten later scoorde hij zijn tweede doelpunt toen hij een voorzet op maat van Erwin van der Heiden tegendraads inkopte 3-0 . Dit was ook zijn laatste actie want vlak hierna verstapte hij zich en verliet per brancard het veld . Voor hem kwam Richard van den Berg in de ploeg .
In de tweede helft pakte de thuisploeg de zaken voetballend toch anders aan en pakte  met goed combinatie spel en veel druk de tegenstander bij de keel en werd het een waar doelpuntenfestijn  . Binnen tien minuten scoorde Stefan Bakker , eerst op aangeven van Walter Heijkoop en vervolgens uit een corner van Mike Jongeneel de 4-0 en 5-0 . Leerdam Sport´55 werd helemaal overlopen , maar onderging dit en bleef sportief spelen en scheidsrechter de Vos uit Wemeldingen die een makkelijke middag had , hield de kaarten op zak .  Opnieuw uit een corner kopte de deze middag door afwezigheid van André de Vos in het centrum van de verdediging spelende Jeffrey Gelderblom de 6-0 binnen en Rianto Vrutaal scoorde met een fraai afstandsschot de 7-0 . Op aangeven van Gert Zuidgeest maakte Jeffrey Gelderblom zijn tweede en het achtste doelpunt van de middag en mocht Stefan Bakker na hands van een Leerdam Sport ´55 verdediger vanaf de stip zijn vierde doelpunt van de middag maken 9-0 .
In de allerlaatste minuut pikte Gert Zuidgeest toch zijn doelpuntje mee en werd het debacle voor de gasten compleet 10-0. Door deze overwinning passeerde de Alblas Streefkerk op de ranglijst maar zag het ook de Zwerver en EBOH winnen . A.s donderdag wordt de inhaalwedstrijd op Souburgh tegen Groote Lindt gespeeld en zaterdag de uitwedstrijd tegen DFC , wat een verrassend ruime overwinning tegen Alblasserdam behaalde en probeert de nacompetitie te ontlopen .  Zaterdag 19 Mei volgt op Souburgh de derby tegen de Zwerver , wat gezien de belangen weleens een sleutelwedstrijd in de race om het kampioenschap kan worden .

Man of the Match: Rhaudi Diamant