De Alblas heeft in de thuiswedstrijd tegen Asperen een moeizame maar zeker verdiende overwinning behaald . In deze wedstrijd werd opnieuw duidelijk dat de onderlinge verschillen in deze competitie minimaal zijn . Door deze overwinning is de Alblas Groote Lindt op de ranglijst gepasseerd en staat op de vierde plaats terwijl Asperen , mede door de andere uitslagen , slechte zaken deed  en weer op een nacompetitie plaats belandde .
In de beginfase liet de thuisploeg zich volledig verrassen door de felle start van de bezoekers . Zij kwamen na zes minuten al op voorsprong toen de bal door de Alblas simpel ingeleverd werd en Asperen spits Gerard Breider vrij door kon gaan en Marvin Otte kansloos liet 0-1 . Het was mede aan de Alblas doelman en de afwerking aan Asperen zijde te danken dat de thuisploeg in de beginfase geen grotere averij opliep . Zo verscheen opnieuw Gerard Breider na een verre ingooi vrij voor Marvin Otte , maar deze keer redde de doelman . Ook kon Asperen over rechts door Michiel den Hartog en Nick van der Zijden  , mede door zwak ingrijpen van de Alblas verdediging een aantal keren vrij doorkomen tot op de achterlijn , maar konden voor het doel geen medespeler bereiken om de aanval af te ronden . Halverwege de eerste helft onttrok de Alblas zich steeds meer aan de druk van Asperen en kreeg de verdediging steeds meer vat op de snelle maar ook felle Asperen aanvallers . Vooral linkerspits Tom Madison speelde af en toe op het randje en liep na een half uur tegen een gele kaart op van de goed leidende scheidsrechter de Jong toen hij te fel doorliep op Marvin Otte . De eerste kansen voor de thuisploeg ontstonden na een half uur . Eerst kon de voor het doel vrijstaande Djordi de Boer na een fraaie aanval over rechts net niet bereikt worden en vervolgens zag Gert Zuidgeest een lob op de lat belanden en kon de rebound door Djordi de Boer net niet ingetikt worden . Vlak voor rust kreeg Jeffrey Gelderblom nog een kans de stand weer gelijk te trekken , maar miste in vrijstaande positie de bal volledig.
Na de rust werd de druk van de thuisploeg steeds groter . Door de onzuiverheid in de passes en een aantal  , in vrijstaande positie  , slechte voorzetten oogde het aanvalsspel rommelig .Wel werd veel meer energie in de strijd gegooid als in de eerste helft in de hoop het tij te keren . De bezoekers beperkte zich tot het verdedigen van hun minimale voorsprong en het zag er lange tijd uit dat dit , net als twee weken geleden tegen Streefkerk , zou lukken . Dit mede omdat de Asperen doelman Dennis Rooijakkers goed ingreep toen Djordi de boer vrij voor hem opdook en Erwin van de Heiden een vrije trap snoerhard op de kruising schoot . Bij de Alblas kwam Alex Barnhoorn in de ploeg om aanvallend nog meer druk te zetten en een kwartier voor tijd was Gert Zuidgeest nadat hij zich knap vrijspeelde dicht bij de gelijkmaker  , maar hij mikte op de paal . Vlak hierna werd het toch gelijk toen een bal uit een hoekschop door de Asperen defensie niet goed verwerkt werd en Erwin van der Heiden de gelijkmaker binnen kon schieten 1-1 . De thuisploeg voerde de druk nog verder op en Asperen doelman Dennis Rooijakkers voorkwam dat de over rechts opgekomen Walter Heijkoop de thuisploeg op voorsprong bracht . In de 89e minuut werd hij echter verrast door een kopbal van Jeffrey Gelderblom , waardoor de punten toch verdiend op Souburgh bleven . A.s zaterdag wacht er in aanloop van de derby tegen Alblasserdam de uitwedstrijd tegen het verassend sterk acterende Vuren  , dat na een matige start zich vast in de middenmoot heeft gespeeld .

Man of the match: Erwin van der Heiden