Het is de Alblas niet gelukt om in de tweede competitiewedstrijd van 2018 een goed resultaat te behalen. In en tegen Ameide , een voor de Alblas altijd lastige tegenstander, werd een 1-0 nederlaag gelede . In deze wedstrijd werd opnieuw duidelijk dat de Alblas op de goede vorm met het sterke en dominante spel van de eerste periode helemaal kwijt is. Er zijn op het moment te weinig spelers die hun niveau halen en ondanks veel balbezit worden en nauwelijks kansen gecreëerd. Door deze nederlaag heeft de Alblas al vier  verliespunten meer dan koploper Streefkerk en het op de tweede plaats staande  EBOH en ziet vijf ploegen steeds dichter bij komen.
Op het koude sportpark Meihoven was al snel duidelijk dat het de thuisploeg er alles aan gelegen was de negatieve reeks van de laatste wedstrijden te doorbreken . Ze lieten de bezoekers het spel maken en speelde scherp en geconcentreerd en loerde op de counter . De bezoekers speelde de eerste helft in een veel te laag tempo en wisten amper gevaar te stichten voor het Ameide doel . Het enige gevaar kwam over de rechterkant via de opkomende Walter Heijkoop , maar resultaat leverde dit niet op . Na een kwartier werd naar later bleek het enige doelpunt van de wedstrijd gescoord . Uitblinker bij de thuisploeg Rick den Hartog werd door Tom de Kruyk vrijgespeeld en liet Marvin Otte kansloos . Het enige gevaar van de bezoekers was een harde inzet vanaf links van Mike Jongeneel , maar Ameide doelman Fabian den Hartog voorkwam de gelijkmaker. Vlak voor de rust werd het bijna 2-0 toen Tom de Kruyk de na balverlies van de Alblas vrij voor Marvin Otte opdook , maar hij mikte net over het doel .
Na de rust kwamen bij de Alblas Stefan Bakker en Gert Zuidgeest in de ploeg en ging het hele team het hele team meer energie op zoek naar de gelijkmaker . Gert Zuidgeest was hier al snel dichtbij toen hij in het strafschopgebied werd aangespeeld en uit de draai net naast schoot . De Alblas kwam steeds meer in balbezit en probeerde via de vleugels gevaar te stichten , maar zag geen kans echt gevaarlijk te worden in het strafschopgebied . Ameide was er alles aan gelegen het spel van de gasten te ontregelen  en op allerlei manieren te vertragen ,  en via snelle uitvallen proberen de wedstrijd te beslissen . Invaller Sam Versluis was hier tweemaal het dichtste bij  , maar de wedstrijd bleef tot de laatste minuut spannend . De laatste kans voor de Alblas was een vrije trap op net buiten het strafschopgebied , maar Mike Jongeneel schoot de bal hoog over . Opnieuw stond de Alblas in Ameide met lege handen en zal moeten hopen op een aantal goede resultaten die het vertrouwen weer terugbrengt . A.s dinsdagavond wordt er in Sleeuwijk gespeeld in een wedstrijd om de EM cup , zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen zondag hoofdklasser VC Vlissingen in de achtste finale om de district beker . Zaterdag 17 februari volgt de derby  tegen de Zwerver in Kinderdijk  , die op 16 december werd afgelast en dan wordt ingehaald.

De Alblas 1

Trainers / Coaches: Leo Dekker en Henk Stok Verzorger: Carry van der Meijden Spelers;