Het is de Alblas niet gelukt het op het kampioenschap jagende Drechtstreek in eigen huis pijn te doen. Op het druk bezochte sportpark Oostpolder werd een verdiende maar wel geflatteerde 5-1 nederlaag geleden. Individuele klasse en het benutte van bijna alle kansen besliste de wedstrijd. De thuisploeg boekte met deze zege de tiende overwinning op rij en gaat zaterdag op bezoek bij de naaste belager IFC.

In de eerste twintig minuten was er weinig krachtverschil. Op het harde en hobbelige veld hadden beide ploegen moeite de bal in de ploeg te houden. Voor de doelen ontstonden ook weinig gevaarlijke situaties al kwam Laurens Barnhoorn na een voorzet van Stefan Bakker net te kort om de Alblas op voorsprong te koppen. Bij de eerste doelpoging aan de andere kant was het wel direct raak. Een verre bal bereikte Randy Kroos, die de naar Oranje Wit vertrekkende Remco van der Burgh aftroefde en met een fraaie lob doelman René de Ruiter kansloos liet 1-0. De Alblas probeerde snel weer terug in de wedstrijd te komen, maar verder dan een combinatie via Stefan Bakker met Christiaan Koremans die zijn inzet via een Drechtstreek verdediger over de lat zag gaan kwamen zij niet.

(c) v.v. Drechtrstreek

Drechtstreek maakte maximaal gebruik van een mindere dag van de Alblas verdediging, die de afgelopen twee wedstrijden geen tegendoelpunt incasseerde, en kwam na ruim een halfuur op een 2-0 voorsprong. De sterk spelende Jillroy Ruiz kreeg de bal na slecht uitverdedigen in de voeten gespeeld en bediende Mark Kunst, die Walter Heijkoop simpel van zich afschudde en scoorde. De Alblas probeerde voor rust de aansluitingstreffer te forceren, maar het miste aanvallend stootkracht om het Drechtstreek doelman Marvin Otte moeilijk te maken.

Binnen tien minuten in de tweede heft viel die treffer wel. Een vrije trap vanaf links kwam via een Drechtstreek verdediger voor de voeten van Christiaan Koremans  die de Drechtstreek doelman passeerde 2-1. Ineens leek er deze middag wat meer in te zitten voor de bezoekers, maar echte kansen werden niet gecreëerd. Jeffrey Gelderblom moest zich geblesseerd laten vervangen door Dennis van Eldik. In de 70e minuut werd de wedstrijd echter beslist toen opnieuw Jillroy Ruiz de ruimte kreeg en hij Randy Kroos vrij voor René de Ruiter zette en die zijn tweede doelpunt scoorde 3-1. Trainer Michel de Raad bracht nog Kevin Klerk en Stefan Toom in , maar ook zij konden niet voorkomen dat Drechtstreek in de slotfase naar een grote overwinning uitliep. Eerst reageerde  de Alblas defensie niet goed bij een verre voorzet van Randy Kroos en kopte Haris Brzac de 4-1 achter  René de Ruiter. Invaller Kevin Klerk had vlak hierna wel de 4-2 moeten scoren op aangeven van Laurens Barnhoorn, maar miste de bal  voor de Drechtstreek doelman. In de slotminuut werd het zelfs nog erger toen de verdediging van de Alblas zich liet verrassen na een opgeheven buitenspel situatie en de vrijstaande Randy Kroos zijn derde doelpunt scoorde 5-1.

A.s zaterdag komt het reeds gedegradeerde VVAC op bezoek en de Alblas zal deze wedstrijd in winst om moeten zetten om deelname aan de nacompetitie in beeld te houden.

De Alblas 1

Trainers / Coaches: Leo Dekker en Henk Stok Verzorger: Carry van der Meijden Spelers;