De Alblas heeft zoals verwacht de bekerwedstrijd tegen zondag hoofdklasser VC Vlissingen verlore . Op het sfeerloze kunstgras bijveld ( het hoofdveld was onbespeelbaar ) werd een 8-1 nederlaag geleden. Tegen de ploeg van trainer John Karelse (ex-doelman en trainer van NAC) kon in de eerste helft door gedisciplineerd verdedigen de schade nog tot 2-0 beperkt worden.

Het was jammer dat na een half uur spelen scheidsrechter Loontjes bij een 1-0 stand na een keiharde tackle op de enkel van Erwin van der Heiden de bal niet op de stip legde. Door deze overtreding raakte Erwin van der Heiden zo geblesseerd, dat hij het veld moest verlaten. Door het ontbreken van een aantal basisspelers door blessures of andere verplichtingen was de Alblas ook al gehandicapt aan deze wedstrijd begonnen.

Vlak voor de rust verdubbelde de thuisploeg de voorsprong en was het aan de Alblas om in de tweede helft de schade te beperke . De eerste kans van de tweede helft was voor Job van Vliet die alleen voor de Vlissingen doelman verscheen , maar zijn lob over de doelman werd vlak voor de doellijn met een omhaal uit het doel gehaald. Toen direct hierna een verre ingooi werd doorgekopt en deze tot ieders verrassing via de binnenkant van de paal in het doel verdween was het verzet gebroken. De Alblas gaf steeds meer ruimte weg en Vlissingen scoorde er, mede door vier doelpunten van hun spits Yves Nyemb, rustig op los.

Bij de bezoekers kwamen een kwartier voor tijd Tom de Graaf en debutant en A junior Pieter Stierman nog in het veld . Bij de stand 6-0 wist Walter Heijkoop na goed doorzetten de tegentreffer op zijn naam te zetten. Door deze grote nederlaag is de Alblas uiteraard uitgeschakeld en zich opmaken voor het vervolg van de competitie

. A.s zaterdag is er in Kinderdijk de derby tegen de Zwerver dat na een matige start van de competitie zijn draai gevonden heeft .