De Alblas heeft de wedstrijd tegen runner up Vuren in een dik verdiende 0-3 overwinning omgezet . De thuisploeg had in de derde periode na vier wedstrijden nog geen puntenverlies geleden , maar had tegen het dominant spelende en bij vlagen goed voetbalde de Alblas geen kans op een goed resultaat . Wel bleef de wedstrijd lange tijd spannend omdat de gasten vele kansen om
onbenut lieten . Vooral het steeds betere spel en de wil om een goed resultaat te behalen moet de Alblas vertrouwen geven voor het slot van de competitie en de nacompetitie .
In de eerste tien minuten was het voor beide teams vooral aftasten en waren er voor beide doelen weinig opwindende situaties .Het eerste kansje voor de thuisploeg was een kopbal van Khalid Bendami , maar hij mikte naast . Hierna nam de Alblas het initiatief in handen en dit had na een kwartier al succes . De opnieuw sterk spelende en onvermoeibare Djordi de Boer lanceerde Gert Zuidgeest die Vuren doelman Jacco Versluis kansloos liet 0-1 . De Alblas kreeg hierna steeds meer vat op de wedstrijd en Vuren moest zich beperken tot de counter , maar kwam er amper aan te pas .Zij mochten dan ook blij zijn dat dat zij voor de rust geen verdere schade opliep . Eerst was Mike Jongeneel was twee keer dicht bij een doelpunt . Hij kopte  na een vlotte aanval over rechts via Walter Heijkoop en Gert Zuidgeest net naast en vlak voor de rust kwam een schot via de onderkant van de lat en de doellijn weer terug het veld in . Ook Jeffrey Gelderblom kreeg in de rebound nog een kans de voorsprong te verdubbelen toen de Vuren doelman  een inzet van de doorgebroken Gert Zuidgeest wist te keren , maar zijn inzet ging via Danny Muilenburg naast het doel .
In de tweede helft pakte Vuren de zaken wat energieker aan en was de wedstrijd meer in evenwicht . De beste kansen bleven echter voor de gasten , maar geheel onverwachts was de stand toch bijna gelijk . Khalid Bendami speelde invaller Michael Tahamata vrij en zijn schuiver ging maar net voorlangs. Dit was ook de enige uitgespeelde kans van de thuisploeg en verder had de solide de Alblas verdediging met de  sterk spelende centrumverdedigers André de Vos en Erwin van der Heiden de zaak onder controle . Aan de andere kant kwam Jeffrey Gelderblom een teenlengte te kort om een voorzet van Stefan Bakker af te ronden maar leek in de 70e minuut de wedstrijd toch beslist te worden . Stefan Bakker kon alleen op doelman Jacco Verslus doorgaan en werd door hem binnen het strafschopgebied getorpedeerd . De bal kwam echter voor de voeten van Gert Zuidgeest  , die 0-2 scoorde .
De scheidsrechter paste de voordeelregel toe maar herriep deze op advies van de Vuren grensrechter omdat Gert Zuidgeest in buitenspel positie de bal zou hebben ontvangen . Dus werd het een strafschop voor de Alblas en doelman Jacco Versluis mocht niet mopperen dat hij er met een gele kaart vanaf kwam . Wel behoedde hij zijn ploeg voor een grotere achterstand door de strafschop van Jeffrey Gelderblom knap te keren . In de slotfase werd de wedstrijd toch beslist toen Djordi de Boer op aangeven van Stefan Bakker de Vuren doelman met een lob versloeg 0-2 . Ver in de blessuretijd bekroonde Stefan Bakker zijn sterke spel met een kopdoelpunt na een voorzet opmaat van invaller Alex Barnhoorn 0-3 . A.s zaterdag is het weer derby day op Souburgh met om half een de Alblas2 – Alblasserdam2 en om drie uur de Alblas – Alblasserdam . Al zijn derby’s altijd onvoorspelbaar hopen wij op een spannende en sportieve wedstrijd waarin de thuisploeg de opgaande lijn van de afgelopen wedstrijden door kan trekken .

De Alblas 1

Trainers / Coaches: Leo Dekker en Henk Stok Verzorger: Carry van der Meijden Spelers;