De Alblas heeft afgelopen zaterdag alweer de 5e overwinning op rij geboekt tegen middenmoter Schelluinen, het was een moeizame maar uiteindelijk wel verdiende overwinning.

Op een regenachtig Sportpark Souburgh was er in de eerste helft van de wedstrijd maar weinig goed voetbal te zien, vanaf het begin werd duidelijk dat dit geen gemakkelijke middag zou worden. Schelluinen gaf weinig ruimte weg en de Alblas was door de vele foute passes niet bij machte een gaatje te vinden in de hechte verdediging van de bezoekers.

Via afstandsschoten van Job van Vliet en Erwin van der Heiden was de Alblas het dichtst bij een doelpunt maar de grootste kans van de eerste helft was voor Schelluinen, na een goede actie van Robin Peursum kwam Damien de Jong in kansrijke positie maar gelukkig voor de Alblas mikte hij net naast het doel van Marvin Otte en gingen we rusten met een 0-0 stand.

Voor de Alblas trainer Leo Dekker reden om tijdens de rust 2 keer te wisselen, Richard van den Berg kwam in het veld voor Djordi de Boer en Rianto Vrutaal verving de licht geblesseerde Mike Jongeneel.

Direct na rust had dit al het gewenste resultaat, uit een voorzet van Rafael de Vries kopte Rianto Vrutaal de 1-0 binnen. De achterstand was voor Schelluinen het sein om de druk op te voeren maar ondanks een veldoverwicht wisten ze geen echte kansen te creëren, doordat de bezoekers op zoek gingen naar de gelijkmaker gaven ze achterin steeds meer ruimte weg en dit leverde in de 66e minuut bijna de 2-0 op. Op aangeven van Rafael de Vries schoot Stefan Bakker de bal net voorlangs, zo bleef de marge minimaal en mocht Schelluinen blijven hopen op een goed resultaat.

In de 85e minuut viel dan toch de beslissing, op aangeven van Richard van den Berg was het wederom Rianto Vrutaal die de 2-0 binnen schoot. Schelluinen kreeg vervolgens nog één grote mogelijkheid om op het scorebord te komen maar uit een corner schoot Ryan Snoek de bal van dichtbij hard over het doel van Marvin Otte.

De overigens sportieve wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter de Pijper die een prima wedstrijd floot en alleen een gele kaart gaf aan de Alblas speler Stefan Bakker.

Door deze overwinning is de Alblas nog steeds koploper in de 3e klasse C, a.s. zaterdag staat de bekerwedstrijd tegen HSSC’61 op het programma en volgende week wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij IFC, bij winst is de Alblas verzekerd van de 1e periodetitel.

Man of the match: Rhaudi Diamant