De Alblas heeft de thuiswedstrijd tegen Ameide in een uiteindelijk verdiende 4-2 overwinning om weten te zetten . Bij de thuisploeg ontbraken door blessures en vakanties maar liefst zes basisspelers , waardoor trainer John den Dunnen zijn elftal op diverse plaatsen aan moest passen . Zo maakte Richard Aanen als rechtsback zijn debuut in het eerste elftal en speelde A junior Tijmen de Jong opnieuw op de linksback positie . De gasten misten ook twee basisspelers en was de geroutineerde doelman Ruud de Groot geschorst , wat verdedigend een flinke aderlating was .

In de eerste tien minuten waren de gasten , die dit seizoen alleen nog maar van SVW verloren , de bovenliggende partij . Dit resulteerde na vijf minuten al in een kans voor Bas de Kruijk , maar doelman René de Ruiter keerde zijn inzet . Vlak hierna was het toch raak toen een van richting verandert schot voor de voeten van Harm Harteveld belandde die de bal simpel binnentikte 0-1 . Deze vroege tegengoal was een domper voor de thuisploeg  , maar na tien minuten was het toch weer gelijk . Invaller doelman Wilco van Gelderen schoof de bal bij een spelhervatting in de voeten van Richard van den Berg , die met een lob de stand weer gelijk trok 1-1 . Hierna kwam de wedstrijd meer in evenwicht en was de beste kans voor Erwin van der heiden , die net over kopte . Halverwege de tweede helft won hij verdedigend aan de achterlijn een stevig duel van Bas de Kruijk , die hem daarna aantikte en met een rode kaart kon vertrekken . Dit was het begin  van een wedstrijd waarin de verhoudingen anders kwamen te liggen , en de irritaties in het veld hoog opliepen . Scheidsrechter Opstraat uit den Bosch had dan ook de grootste moeite met deze partij en had aan het einde maar liefst 12 gele en een rode kaart getrokken . Het zo aanvallend gestarte Ameide trok zich terug op eigen helft en probeerde in de counter de thuisploeg te verrassen . Kansen leverde dit niet op , wel kwam de thuisploeg na een halfuur onverwachts op voorsprong  . Een vrije trap van Jeffrey Gelderblom vanaf de hoek van het strafschopgebied werd licht aangetikt en verraste de Ameide doelman in de verre hoek 2-1 .Hierna waren de meeste aanvallen toch richting het Ameide doel via  de af en toe op links gevaarlijk opkomende Tijmen de Jong .

De thuisploeg leek de wedstrijd te controleren maar vlak voor rust was het toch gelijk . Tom de Kruyk werd de diepte ingestuurd en in een duel om de bal tikte doelman René de Ruiter hem aan . Sam Versluis benutte de toegekende strafschop feilloos 2-2 .

De tweede helft was een kopie van de eerste qua spel en inzet al kropen de gasten wat meer uit hun schulp . Voor beide doelen was er het eerste kwartier echter weinig te beleven . Toch kwam de thuisploeg weer op voorsprong toen na een vrije trap vanaf de vleugel van Rafaël de Vries doelman Wilco van Gelderen in de lucht werd afgetroefd door Richard van den Berg 3-2 . Hierna werd de niet geheel fitte spits van de Alblas gewisseld voor Stefan Toom en gingen de gasten op jacht naar de gelijkmaker . De beste kansen waren voor Sam Versluis die in vrije positie overschoot en voor Harm Harteveld die in vrijstaande positie in de handen van de Alblas doelman mikte . Ameide trainer Gert Jan Westerhout bracht in een poging de nederlaag te voorkomen Kris de Kruyk en Dennis Tamming in het veld en bij de thuisploeg kwam A junior Tom van Reeuwijk binnen de lijnen . De thuisploeg kreeg aanvallend steeds meer ruimte en het was de later nog hard aangepakte Tom van Reeuwijk die aan de basis stond van de beslissing .  Zijn verre voorzet bereikte de op links vrijstaande Rafaël de Vries , die met een lob de Ameide doelman kansloos liet 4-2. In de blessure tijd van negen minuten kreeg de thuisploeg vi Laurens Barnhoorn nog de beste kansen , maar de Ameide doelman voorkwam een grotere nederlaag . Door deze overwinning is de Alblas weer een plaats gestegen op de ranglijst en speelt op 9 Maart de thuiswedstrijd tegen Hardinxveld .

Foto’s: Marco Sala

De Alblas 1

De Alblas 1 komt uit in de 3e klasse met veel regieclubs uit de regio Alblasserdam en de Molenwaard. In deze klasse speelt De Alblas…