De Alblas heeft in de uitwedstrijd tegen Schelluinen de eerste competitie overwinning van 2018 behaald. De laatste overwinning in in competitie verband dateert van 4 November 2017 en was de thuiswedstrijd tegen Schelluinen. In deze wedstrijd moest beslist een resultaat behaald worden om bij de bovenste helft van de ranglijst mee te blijven doen. Bij De Alblas ontbrak nog steeds Richard van den Berg en moesten ook aanvoerder Job van Vliet en Walter Heijkoop ook geblesseerd toekijken.
Vanaf het eerste moment was al duidelijk dat het de Alblas er alles aan gelegen was om de negatieve spiraal te doorbreken . Schelluinen werd op alle fronten afgetroefd en de wedstrijd speelde zich bijna de gehele eerste helft af op de helft van de thuisploeg . Ook werd Zahair Labyad  , en speler die voor het laatst voor de jeugd van Heerenveen uitkwam en in de winter speelgerechtigd voor Schelluinen werd , volledig aan banden gelegd . Nadat de Alblas in het eerste kwartier al een aantal mogelijkheden niet benut had kwamen zij na een kwartier toch op voorsprong toen Gert Zuidgeest een voorzet van Mike Jongeneel afrondde 0-1 .Drie minuten later maakte Gert Zuidgeest zijn tweede doelpunt , toen hij zich knap vrijspeelde en uit de draai de Schelluinen doelman kansloos liet 0-2 . In het verdere verloop van de eerste helft was het eenrichting verkeer naar het Schelluinen doel en de thuisploeg wist  geen enkele kans te creëren . Het wachten was op de 0-3 en die kwam vlak voor de rust toen een actie  de goed spelende Djordi de Boer door Rafaël de Vries afgerond werd .
In de tweede helft bracht Schelluinen trainer Philip de Haan good old John Wijnbelt binnen de lijnen en hij zorgde ervoor dat de thuisploeg mede door een te slappe start van de Alblas meer in de wedstrijd kwam . In de 55e minuut gaf hij de thuisploeg zelfs enige hoop toen hij Marvin Otte met een halve omhaal verraste 1-3 . Schelluinen had zelfs nog dichter bij kunnen komen toen Damiën de Jong vanaf links doorbrak , maar zijn voorzet geen medespeler bereikte . Hierna was het gedaan met de dadendrang van de thuisploeg en was Rhaudy Diamant aan de andere kant dicht bij de definitieve beslissing , maar zijn kopbal van dichtbij belandde op de paal .  Vlak hierna werd de wedstrijd door Jeffrey Gelderblom in het slot gegooid toen hij een schot bewust van richting veranderde en de Schelluinen doelman kansloos was 1-4 . Hierna kregen de gasten nog volop de gelegenheid de score verder uit te bouwen , maar de zuiverheid in eind pass en afronding ontbrak .
A.s zaterdag is er eindelijk weer een thuiswedstrijd voor de Alblas als het op de vierde plaats staande Groote Lindt op bezoek komt die op de ranglijst 3 punten boven de Alblas staan maar wel een wedstrijd meer gespeeld hebben .