De Alblas heeft in de thuiswedstrijd tegen het al gedegradeerde Unitas geen enkele moeite gehad om de punten op Souburgh  te houden . In deze sportieve wedstrijd was er een hoofdrol voor scheidsrechter Beumer , die meestal tot ieders verbazing maar liefst drie keer een strafschop aan de gasten toekende . Omdat zij er één over mochten nemen wisten zij uiteindelijk alleen deze strafschop te benutten ….

Al in de eerste minuut had de thuisploeg al op voorsprong kunnen komen , toen Unitas doelman Bjorn in t´ Veld drie keer een inzet op rij wist te stoppen . Het was toen ook meteen duidelijk dat het jonge Unitas een moeilijke middag tegemoet zou gaan . Binnen het kwartier kreeg ook Natanja de Haan de mogelijkheid om de score te openen toen hij over links door mocht gaan , maar hij faalde in de afronding . Vlak hierna viel toch het eerste doelpunt toen Richard van den Berg een voorzet van Stefan Bakker binnenkopte 1-0 . De thuisploeg bleef hierna de bovenliggende partij en de eerste doelpoging van de gasten was er na een half uur , maar de inzet ging naast . Toch kregen zij de kans op gelijke hoogte ,toen zij na een klutsbal in het strafschopgebied wegens een bal tegen de arm een strafschop kregen  , maar René de Ruiter stopte de inzet . Vlak voor de rust kreeg Stefan Bakker op aangeven van Richard van den Berg de kans de score te verdubbelen , maar hij kwam een teenlengte te kort .

Binnen twee minuten in de tweede helft was het wel 2-0 . Rhaudy Diamant mocht op rechts doorgaan en strandde op de Unitas doelman , maar Stefan Bakker tikte de rebound binnen . De gasten waren vlak hierna dicht bij een tegentreffer toen Denzel Libretto sneller bij de bal was als de Alblas doelman , maar hij mikte in vrije positie voorlangs . Binnen het uur was de wedstrijd definitief in het slot gegooid toen Jeffrey Gelderblom op aangeven van Richard van den berg de 3-0 binnenschoot . Halverwege de tweede helft zag scheidsrechter Beumer in een duel van Tijmen de Jong met een Unitas aanvaller een strafschop en de inzet van Noam van Wijk werd opnieuw gestopt door René de Ruiter , maar hij was te ver van zijn doellijn en de tweede kans werd door de zelfde speler wel benut 3-1 . Vijf minuten later was de marge weer drie toen Richard van den Berg zijn tweede doelpunt maakte . Tot frustratie van de Alblas verdediging werd een duel van Erwin van der Heiden opnieuw met een strafschop beloond , maar Noam van Wijk schoot deze hoog over . In de slotfase bracht invaller Mike Jongeneel na een goede combinatie via Thomas Huizenga en Refaël de Vries koppend de 5-1 op het  scorebord . Omdat Erwin van der Heiden na een solo de bal over de Unitas doelman op de lat mikte bleef dit ook de eindstand .

Door deze overwinning speelde de thuisploeg zich definitief veilig en zal de laatste twee wedstrijden tegen Streefkerk en de Zwerver willen proberen de positie op de ranglijst nog te verbeteren . A.s zaterdag is er om 14.30 uur !!! de laatste thuiswedstrijd tegen Streefkerk .

Foto’s: Ad Trapman

Man of the match: René de Ruiter

De Alblas 1

De Alblas 1 komt uit in de 3e klasse met veel regieclubs uit de regio Alblasserdam en de Molenwaard. In deze klasse speelt De Alblas…