Het is de Alblas niet gelukt in Asperen de eerste drie punter te scoren . In een spannende , maar niet hoogstaande wedstrijd werd uiteindelijk nog een puntje behaald tegen een fysiek sterke en stugge tegenstander . Als excuses mag gelden dat door blessures en schorsingen ( Richard van den Berg en Walter Heijkoop waren naar aanleiding van twee gele kaarten in één wedstrijd geschorst , een nieuwe KNVB regel ) waardoor het Trainersduo Leo Dekker / Henk Stok behoorlijk moest improviseren .

De thuisploeg zette in de eerste minuut met twee forse overtredingen al de trend voor deze middag . Met een fysiek sterk middenveld en een gevaarlijke voorhoede maakte zij het de bezoekers vanaf het begin moeilijk . Binnen tien minuten hadden zij zomaar op voorsprong kunnen komen toen een bal via de kluts voor de voeten van Gerard Breider kwam , maar zijn inzet belandde via de binnenkant van de paal in de handen van doelman Marvin Otte .Van de Alblas kwam het gevaar vooral over de rechtse kant , via de opkomende Erwin van der Heide en Rafaël de Vries . Na een combinatie over rechts kon Asperen verdediger Marcel van Hemert net de bal onderscheppen voordat Raymond Rooseboom gevaarlijk kon worden . Aan de andere kant schoot de gevaarlijke Gerard Breider na en snelle Asperen aanval voorlangs . De gasten hadden duidelijk moeite met het spelletje van de thuisploeg en probeerde met combinatie voetbal de Asperen achterhoede te ontregelen maar  speelde in een te laag tempo met te veel simpel balverlies . In de laatste tien minuten van de eerste helft kregen zij wel steeds meer vat op het spel van de thuisploeg en ontstonden er ook mogelijkheden om de score te openen .Zo keerde de Asperen doelman Dennis Rooijakkers een zuivere , maar te zachte inzet van Rafaël de Vries en werd een kopbal van Erwin van der Heide met het lichaam door een Asperen speler gekeerd . Ook een scrimmage vlak voor rust voor het Asperen doel kwamen zij zonder kleerscheuren door .

In de tweede helft pakte de Alblas weer de draad op en creëerde aanvankelijk wat mogelijkheden . Doelman Dennis Rooijakkers moest een harde inzet van de hard werkende Erwin van der Heide los laten , maar en was niemand om via  de rebound in te tikken . Ook ging een harde inzet van de goed spelende Rhaudi Diamant via een Asperen verdediger net naast . In de 60e minuut kwam Asperen toch op voorsprong  . De bal belandde na zwak ingrijpen van de Alblas defensie ineens voor de voeten van de vrijstaande Pieter Marten Hoekstra , die simpel scoorde 1-0 . Na dit doelpunt sloop er steeds meer onrust in het spel van de Alblas en te veel werd de individuele actie geprobeerd gevaar voor het Asperen doel de stichten .Stefan Bakker , terug van een blessure , kwam in het veld voor de geblesseerde Jeffrey Gelderblom , maar hij miste duidelijk nog wedstrijdritme . Asperen loerde op de counter en Tareq Ibrahim besliste bijna de wedstrijd  , maar mikte vrij voor het doel tegen Marvin Otte . Trinko Klijn was op aangeven van Rianto Vrutaal bijna gevaarlijk , maar miste zijn voorzet op een haar . In de slotminuut viel toch nog de gelijkmaker . Een verre ingooi van Raymond Rooseboom werd door Job van Vliet doorgekopt en door Erwin van der Heide binnengekopt 1-1 . Bijna ging de volle winst in de slotminuut nog naar de Alblas . Doelman Dennis Rooijakkers keerde de doorgebroken Djordi de Boer buiten het stafschopgebied , maar maakte hands . Deze kreeg de rode kaart en veldspeler Tom Madison moest de plaats onder de lat innemen . Met een katachtige reactie keerde hij de inzet uit de vrije trap van Rafaël de Vries en behoedde hij de thuisploeg voor een onverdiende nederlaag .

Volgende week is er opnieuw een uitwedstrijd voor de Alblas bij het ook met twee gelijke spelen gestarte Leerdam Sport ´55  .

De Alblas 1

Trainers / Coaches: Leo Dekker en Henk Stok Verzorger: Carry van der Meijden Spelers;