Het is de Alblas voor de derde keer op rij niet gelukt de volgende ronde in de nacompetitie te bereiken . De toch wel hoge verwachtingen konden tegen het in de tweede klas  als twaalfde geëindigde Hardinxveld niet waar gemaakt worden . De fysiek sterke thuisploeg troefde de gasten met veel strijdlust en passie af . Door de uiteindelijk verdiende 4-2 nederlaag speelt de Alblas volgend seizoen opnieuw in de 3e Klasse . Hardinxveld mag het in de volgende ronde opnemen tegen Altena , dat de Zwerver na een spectaculaire wedstrijd uitschakelde .

In de eerste fase van de wedstrijd was het vooral aftasten van beide ploegen . Optisch gezien was de Alblas wat meer aan de bal maar het spel was te onrustig en er werden geen mogelijkheden gecreëerd . De eerste bal die de Alblas doelman Marvin Otte na een kleine tien minuten te verwerken kreeg mocht hij gelijk uit het doel rapen . Een corner vanaf rechts werd niet goed verwerkt door de Alblas verdediging en de vrijstaande Vincent van Lopik schoot de bal hard binnen 1-0 . De thuisploeg zette , gesterkt door deze snelle voorsprong de gasten onder druk en de anders zo solide de Alblas defensie had geen vat op het fysiek sterke spitsen duo Niels Nomen en Richard Zwakhals . Doeman Marvin Otte behoedde de Alblas aanvankelijk nog voor een grotere achterstand door een inzet van opnieuw Vincent van Lopik uit zijn doel te ranselen maar was vlak hierna toch kansloos toen Richard Zwakhals de Alblas defensie aftroefde en scoorde 2-0 . De Alblas kon hier weinig tegenover stellen en probeerde met hoge ballen Gert Zuidgeest te bereiken , maar tegen de centrumverdedigers Robin de Boon en Christiaan Verschoor had hij weinig in te brengen . Voor de rust had de thuisploeg de wedstrijd al in het slot kunnen gooien toen een aanval via Richard Zwakhals en Robin de Kok net niet afgerond kon worden en een geweldige uithaal van Niels Nomen via de onderkant van de lat het veld in kwam . De Alblas kwam in deze fase niet verder dan twee schietkansen voor Jeffrey Gelderblom en Rhaudy Diamant , maar de zuiverheid ontbrak .

Na de rust kwam bij de Alblas Richard van den Berg in de ploeg om te proberen aanvallend meer druk te zetten . Na twee minuten  kwam de Alblas al terug in de wedstrijd , toen scheidsrechter Beumer als enige een duwfout zag van Job Werkman na een ingooi richting strafschopgebied . Hij kreeg hiervoor de gele kaart en tot frustratie van heel Hardinxveld een strafschop tegen die die Stefan Bakker feilloos werd benut 2-1 . Lang kon de Alblas hiervan niet genieten want twee minuten later was het verschil weer twee doelpunten . Een schot van de geheel vrijgelaten Aron van Andel ging via het been van Andre de Vos in de uiterste hoek en Marvin Otte was kansloos 3-1 . Daarna viel Hardinxveld wat terug en kwamen er toch kansen voor de bezoekers . Eerst knalde Stefan Bakker na een goede aanval voorlangs en halverwege de tweede helft kwam de Alblas toch weer dichterbij . Een aanval over links via Richard van den Berg kon door Stefan Bakker niet afgerond worden maar in de rebound knalde Gert Zuidgeest fraai binnen 3-2 . Hierdoor ging de Alblas steeds meer risico nemen en kreeg de thuisploeg steeds meer ruimte om de wedstrijd te beslissen . De thuisploeg probeerde met veel tijdrekken de Alblas te ontregelen en uit frustratie hierover gaf Gert Zuidgeest doelman Marc Koning een onschuldig duwtje wat hen echter wel zijn tweede gele kaart kostte en de Alblas de blessuretijd met tien man uit moest spelen . Vlak hierna werd de wedstrijd beslist toen invaller Adi Jogic de diepte in werd gestuurd en Marvin Otte kansloos liet 4-2 .

Hiermee kwam voor de Alblas een einde aan een te wisselvallig seizoen met soms uitstekend voetbal in de eerste periode en een verre terugval na de winter . Toch werd de draad weer opgepakt en werden er uitstekende overwinningen behaald in de derby’s tegen Alblasserdam en de Zwerver .  In de beslissende fase werd echter opnieuw  duidelijk dat de Alblas niet aan het vereiste niveau voldeed om de promotie naar de tweede af te dwingen .