Het is de Alblas ook niet gelukt de tweede decemberderby in een overwinning om te zetten . Op een goed bespeelbaar hoofdveld werd na een  spectaculaire wedstrijd  opnieuw vlak voor tijd de verdiende gelijkmaker gescoord  waarmee toch vooral de gasten tevreden mochten zijn .De met veel passie gespeelde maar sportieve wedstrijd stond onder leiding van de eigenzinnige scheidsrechter Beumer uit Dongen , die met zijn optreden vooral bij de gasten veel irritatie opriep .
Vanaf het begin zette de Alblas de tegenstander onder druk en al in de tweede minuut kreeg Job van Vliet de vrije doorgang na een fout in de Streefkerk defensie , maar zijn bal breed kon onderschept worden . De Alblas kreeg binnen vijf minuten de mogelijkheid de score te openen door een wel heel makkelijk toegekende strafschop ( Jaap Verschoor zou in een kopduel zijn tegenstander omarmd hebben ) , maar de uitglijdende Jeffrey Gelderblom schoot de bal hoog over . De thuisploeg bleef het meeste in balbezit , maar echte kansen waren er niet . Streefkerk kreeg steeds meer vat op de wedstrijd en probeerde met snelle uitvallen de veel scorende Andy van Vugt te bereiken . Na een half uur kwamen de gasten onverwachts op voorsprong . De scheidrechter zag van afstand dat de Alblas doelman Marvin Otte de bal met een uittrap te lang vast hield en hands maakte . De toegekende vrije trap werd gekeerd door de Alblas doelman , maar Lennert de Vries tikte de rebound binnen 0-1.
Vlak voor de rust werd de voorsprong zelfs verdubbeld . Jaap Verschoor speelde zich knap vrij en bereikte op rechts Martin de Jong . Zijn voorzet werd door opnieuw Lennart de Vries vol geraakt en keihard achter de kansloze Marvin Otte geschoten 0-2. De thuisploeg kreeg via Richard van den Berg de kans vlak voor rust terug in de wedstrijd te komen , maar zijn inzet na een mooie aanval ging net naast de paal . Aan de andere kant kreeg Andy van Vugt  de mogelijkheid de wedstrijd in het slot te gooien toen hij vrij voor Marvin Otte opdook , maar deze keerde zijn inzet . Met deze voorsprong leek Streefkerk , met de minst gepasseerde verdediging en de makkelijk scorende spitsen in een voor hun ideale positie te zitten, maar het pakte anders uit .
De tweede helft was nog maar drie minuten oud toen de thuisploeg terug in de wedstrijd kwam . Een indraaiende vrije trap van Jeffrey Gelderblom werd door doelman Bauke de Jong  nog gekeerd , maar door de inlopende Rianto Vrutaal binnengekopt 1-2 . Voor de thuisploeg was dit het signaal op met een ongelofelijke passie en goed voetbal de tegenstander onder zware druk te zetten . Het had binnen vijf minuten al gelijk kunnen zijn , maar de vrijgespeelde Rianto Vrutaal kon de bal net niet goed raken .
Streefkerk hapte naar adem en kwam totaal niet aan voetballen toe  en de uitstekende doelman Bouke de Jong werd aanvankelijk door een aantal fraaie reddingen de held van de gasten  . Zo keerde hij een inzet van Richard van den Berg , maar had hierbij wel de hulp van de paal nodig . De Alblas bleef via de vleugels  de aanval zoeken en een schot van Job van Vliet was opnieuw een prooi voor Bouke de Jong  , maar hij had wel geluk dat een schot van Rianto Vrutaal buiten zijn bereik op de kruising uiteen spatte . Streefkerk trainer Maarten van Gastelen probeerde door een dubbele wissel weer grip op de wedstrijd te krijgen , maar zijn ploeg kwam niet verder dan het met veel inzet verdedigen van de voorsprong .De thuisploeg was opnieuw dicht bij de gelijkmaker toen Stefan Bakker een voorzet vanaf links binnenkopte , maar de Streefkerk doelman tikte de bal opnieuw onder de lat vandaan .
De laatste tien minuten moesten de gasten  met tien man verder  , toen Martin de jong na commentaar op de leiding zijn tweede gele kaart ontving . Uiteindelijk viel in de 88e minuut toch de gelijkmaker . Een inzet uit na een hoekschop werd in eerste instantie nog door een speler op de doellijn gekeerd , maar door Richard van den Berg vanaf de rand van het strafschopgebied keihard binnengeschoten 2-2 . Daarna was de wedstrijd gespeeld , en was het publiek opnieuw de grote winnaar . Door dit gelijke spel behield de Alblas de voorsprong van twee punten op Streefkerk en kwam het weer gelijk met koploper EBOH  , dat wel een wedstrijd minder speelde . A.s zaterdag is er opnieuw een derby in Kinderdijk tegen tegen de Zwerver , dat via twee overwinningen de weg naar boven heeft gevonden .

Man of the match: Walter Heijkoop

De Alblas 1

Trainers / Coaches: Leo Dekker en Henk Stok Verzorger: Carry van der Meijden Spelers;