De Alblas heeft de reguliere competitie afgesloten met een 2-1 nederlaag bij Streefkerk . De wedstrijd stond bij beide ploegen vooral in het teken van de naderende nacompetitie en het voorkomen van blessures en fatale gele kaarten . Bij de Alblas ontbrak Jeffrey Gelderblom door een op de training opgelopen hoofdblessure , voor hem speelde Kevin Dijk .

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat het een aangepaste versie zou worden zonder veel emotie en strijd . De ploegen lieten elkaar voetballen en in het eerste kwartier was er voor de doelen weinig te beleven . Toch kwam de thuisploeg na 20 minuten op voorsprong toen de vrijgelaten Christiaan de Jong een corner achter doelman Marvin Otte kopte . De Alblas stelde hier weinig tegenover , maar kreeg wel twee vrije trappen in kansrijke positie die door Remco van der Giessen en Mike Jongeneel in de muur geschoten werden . De beste kans voor de gasten kreeg Erwin van der Heiden toen hij over rechts de diepte in werd gestuurd  , maar hij strandde op doelman Bouke de Jong .

Copyright vvstreefkerk.nl

In de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld en kwam na een kwartier Richard van den Berg in het veld voor de met vier gele kaarten op scherp staande Stefan Bakker . De beste kans was vlak hierna voor Streefkerk toen invaller Jaro Lieuwen na balverlies bij de Alblas vrijgespeeld werd , maar hij mikte op de binnenkant van de paal . Bij de Alblas kwamen halverwege de tweede helft de A junioren Brian Jansen en Erwin de lange in het veld . Hierna moest Streefkerk wat verder terug en zij hadden geluk toen een inzet van Richard van den Berg , die een voorzet op maat van Rianto Vrutaal vol op de slof nam , via de onderkant van de lat terug het veld in kwam . Toch viel tien minuten voor tijd de gelijkmaker toen een goed lopende aanval via Erwin de Lange en Rianto Vrutaal door Djordi de Boer afgerond werd 1-1 . Toch bleef deze vooraf de de Alblas gehoopte eindstand niet op het bord staan omdat Lennert de Vries vlak voor tijd na een onoverzichtelijke situatie al dan niet in buitenspelpositie het tweede doelpunt voor Streefkerk binnentikte 2-1.

Meer foto’s op de site van v.v. Streefkerk

A.s zaterdag begint voor de Alblas de nacompetitie tegen Hardinxveld aan de Sluisweg in Hardinxveld – Giessendam . Zij passeerde Meerkerk op de laatste door een overwinning op SVW op de ranglijst . Dit beloofd een spannende wedstrijd tegen een technisch goed spelende tegenstander te worden , die in de laatste twee wedstrijden van de competitie wist te winnen . De winnaar van deze wedstrijd mag het een week later thuis opnemen tegen de winnaar van de Zwerver – Altena.

De Alblas 1

Trainers / Coaches: Leo Dekker en Henk Stok Verzorger: Carry van der Meijden Spelers;