De Alblas heeft zich afgelopen dinsdagavond als enige ploeg uit de 3e klasse C weten te plaatsen voor de volgende bekerronde . In Breda werd zondag 4e klasser SAB ( Sint Anna Boys ) met 1-4 verslagen . Deze uitslag is enigszins geflatteerd , want in de eerste helft kregen beide ploegen kansen om op voorsprong te komen . Binnen acht minuten stond de ruststand 1-1 al op het scorebord . Eerst opende Job van Vliet met een afstandsschot de score en twee minuten later was de stand alweer gelijk toen na een corner de bal over doelman Harm Banis binnengekopt werd . In beide gevallen leek het erop dat de slechte kwaliteit van de verlichting op het 3e veld van SAB de beide keepers parten speelde . In de tweede helft kwamen Rhaudy Diamant , Stefan Bakker en André de Vos in de ploeg en werden de zaken energieker aangepakt. Job van Vliet bracht na een kwartier met een afstandsschot de Alblas weer op voorsprong en toen Gert Zuidgeest in de 70e minuut de 1-3 aantekende was het verzet van de thuisploeg gebroken . Stefan Bakker maakte er in de slotfase na slordig uitverdedigen van de thuisploeg nog 1-4 van .
In de vierde bekerronde moet de Alblas op dinsdagavond 23 januari op bezoek bij de winnaar van de wedstrijd Oranje Wit – Luctor Heinkenszand . De kans is dus groot dat Gert Zuidgeest en Rhaudy Diamant het tegen hun oude club op moeten nemen en dat de vorig jaar naar Oranje Wit verkaste en de daar uitstekend presterende Remco van den Burgh tegen zijn oude clubmakkers van de Alblas moet spelen .