De Alblas heeft de thuiswedstrijd tegen VVAC ( ooit de Graafstroomderby ) in een 3-1 overwinning om weten te zetten . Voor het publiek was het onder gure omstandigheden zeker de eerste helft een matige wedstrijd was er van de echte derbysfeer weinig meer over . Zeker voor de thuisploeg is het met de wedstrijden tegen buurman Alblasserdam en tegen de Zwerver niet meer dan een gewone competitiewedstrijd . Echter in deze wedstrijd stonden er voor beide teams wel degelijk grote belangen op het spel . Bij een overwinning van de gasten zouden zij de Alblas tot op drie punten naderen en er weer zicht op krijgen de nacompetitie te ontlopen . Door de nederlaag is het gat weer negen punten en mede door de verrassende overwinning van Meerkerk op Arkel lijkt het erop dat VVAC zich op moet maken voor de nacompetitie om degradatie te ontlopen .

In de eerste fase van de wedstrijd was het aftasten voor beide ploegen  . Het spel was aan beide kanten onrustig en er was zelden een goede combinatie te zien . De beste mogelijk heden waren voor de thuisploeg , maar tot twee keer toe was de eind pass onzuiver waardoor er geen echte kansen ontstonden . Aan de andere kant maakte VVAC ook geen sterke indruk en straalde het niet uit voor een laatste kans te gaan om de nacompetitie te ontlopen . Toch kregen zij de beste kans om op voorsprong te komen toen Tom den Beste via een kluts bal ineens vrij voor René de Ruiter opdook , maar deze voorkwam met een goede redding de openingstreffer . Vlak voor de rust kwam de thuisploeg toch op voorsprong toen Stefan Bakker onnodig binnen het strafschopgebied werd gehaakt . De goed leidende scheidsrechter van der Zwan , die de wedstrijd goed aanvoelde , legde de bal op de stip en Erwin van der Heiden benutte de strafschop feilloos 1-0 . Vlak hierna moest de geblesseerde Mike Jongeneel zich geblesseerd laten vervangen door Rhaudy Diamant .

In de tweede helft was het binnen twee minuten bijna gelijk toen doelman René de Ruiter bij een diepe bal op links ver uit zijn doel kwam maar werd afgetroefd door Tom den Besten . Hij bezorgde de bal bij de vrijstaande Joeri Korevaar  , die de bal over het verlaten doel schoot . Hierna herpakte de thuisploeg zich en was dichtbij het tweede doelpunt na een perfecte hoekschop van Djordi de Boer , maar iedereen miste de bal . Aan de andere kant reageerde Tijmen De Jong attent door de voorzet te onderscheppen toen VVAC met een snelle uitval over rechts gevaarlijk doorkwam . De Alblas kreeg steeds meer vat op de wedstrijd en Natanja de Haan mikte net te hoog bij een vrije schietkans in het strafschopgebied . Vlak hierna stelde hij na een snelle uitval Richard van den Berg in staat de voorsprong te verdubbelen , maar hij stuitte op doelman Matthijs de Hoop . Nadat een vrije trap vanaf rechts van invaller Sander Bos op de lat belandde werd vlak hierna toch de voorsprong verdubbeld , toen Erwin van de Heide na een hoekschop de bal voor de voeten kreeg en Matthijs de hoop met een schuiver in de uiterste hoek kansloos liet 2-0. De wedstrijd leek hiermee beslist , maat tien minuten voor tijd maakte René de Ruiter een overtreding binnen het strafschopgebied op Joran Houweling die de toegekende strafschop zelf benutte 2-1 . De hoop op een resultaat voor de gasten was echter maar kort , want twee minuten later besliste Richard van den Berg met een droge schuiver van buiten het strafschopgebied de wedstrijd 3-1 .

Door deze overwinning mag de thuisploeg zich op gaan maken voor het beslissende paasweekend met op zaterdag de uitwedstrijd tegen IFC en op maandag de beslissende wedstrijd tegen kampioenskandidaat Groote Lindt , met als inzet de tweede periode en deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse .

Man of the match: Erwin van der Heiden

De Alblas 1

De Alblas 1 komt uit in de 3e klasse met veel regieclubs uit de regio Alblasserdam en de Molenwaard. In deze klasse speelt De Alblas…