De Alblas heeft de positieve lijn ook in de bekerwedstrijden van afgelopen week vast weten te houden . Afgelopen dinsdagavond werd voor de door Het Kontakt georganiseerde E.M cup een 7-1 overwinning behaald op Unitas.za . Zij staan zonder puntenverlies bovenaan in de 4e klasse en hadden in de reguliere competitie nog maar hadden één tegendoelpunt tegen moeten incasseren . Bij de Alblas werden ze de eerste helft echter volledig overlopen . Wel probeerde deze jonge ploeg  waar mogelijk voetballend een oplossing te vinden , maar kwamen er de eerste helft amper aan te pas . Stefan Bakker opende de score , waarna Rafael de Vries , Djordi de Boer (2x)  , Rianto Vrutaal en een eigen doelpunt de ruststand op 6-0 bepaalde . In de tweede helft , waarin het zicht door de mist steeds slechter werd , was de wedstrijd meer in evenwicht . Nabiel Adahchour scoorde na een mooie Unitas  aanval de verdiende tegentreffer  waarna de na een lange blessure teruggekeerde Alexander Barnhoorn met een kopbal de eindstand op 7-1 bepaalde .
Zaterdag kwam voor de KNVB beker HSSC´61 op bezoek . Deze competitie tegenstander van vorig seizoen is nu samen met SC Everstein ingedeeld in West1 , waar zij vooral spelentegen tegenstanders uit Utrecht en omgeving . In deze wedstrijd , waarin net als tegen Unitas ook een aantal spelers niet beschikbaar waren , werd opnieuw duidelijk dat de Alblas dit seizoen over een brede en vooral fitte selectie beschikt die de tegenstander de gehele wedstrijd onder druk kunnen zetten . Na een kwartier kwam de Alblas op voorsprong toen Rhaudy Diamant na een corner de bal fraai achter HSSC´61 doelman Niek de Vos kopte . De Alblas bleef de wedstrijd beheersen , maar na een half uur verscheen Floris Kool ineens alleen voor René de Ruiter , maar deze behoedde de thuisploeg voor de gelijkmaker . Vlak hierna was het aan de andere kant wel raak toen Richard van den Berg na een kort genomen corner  via Rafaël de Vries en Job van Vliet keihard binnenschoot 2-0. Na de rust kwam Gert Zuidgeest in de ploeg en met zijn eerste balcontact passeerde hij doelman Niek de Vos en besliste hij de wedstrijd 3-0 . De thuisploeg bleef de wedstrijd controleren en liep via Djordi de Boer en opnieuw Gert Zuidgeest , na een mooie actie van de opnieuw ingevallen Alexander Barnhoorn en een overstapje van Richard van den Berg , uit na een verdiende 5-0 overwinning . In de slotfase behoedde René de Ruiter de thuisploeg met een fraaie redding op een inzet van Frank de Goei voor de tegentreffer  van HSSC´61 .
A.s zaterdag gaat de Alblas op bezoek bij IFC , dat vorig seizoen lang meedeed met de strijd om het kampioenschap , maar nu met een plaats in de middenmoot genoegen moet nemen . Zij beschikken over een ploeg met veel voetballend vermogen en het is aan de Alblas om revanche te nemen voor de grote nederlaag van vorig seizoen . Bij een overwinning in de Alblas zeker van de 1e periode , bij een gelijkspel en winst voor ZBC´97 in de derby bij Groote Lindt beslist het doelsaldo . Dit is echter duidelijk in het voordeel van de Alblas .

Meer weten?