De Alblas heeft ook de thuiswedstrijd tegen de Zwerver in een overwinning om weten te zetten. Zij maakte hiermee een einde aan de goede serie die de bezoekers na de trainerswissel neer had gezet. Bij de Zwerver ontbrak wegens een schorsing Tom van der Linde, bij De Alblas begon Stefan Bakker, die zondag de marathon van Rotterdam moest lopen, op de bank.

In de eerste fase van de wedstrijd was het vooral aftasten van de beide teams. Op het goed bespeelbare maar harde veld hadden beide ploegen moeite de balbezit de bal in de ploeg te houden. Na 10 minuten ontstond toch het eerste gevaar voor het doel van de Zwerver toen Laurens Barnhoorn de diepte werd ingestuurd en Mark Hendriks met een felle sliding gewaagd ingreep, maar de goed leidende scheidsrechter de Jong zag er geen overtreding in. De Alblas had het meeste balbezit en de Zwerver probeerde vooral via de snelle Gauthier Luwawa de aanval te zoeken, maar de uitstekend spelende Remco van der Burgh gaf hem weinig ruimte.

Het eerste gevaar voor het Alblas doel kwam uit een vrije trap van Robbin van der Bok, maar doelman René de Ruiter greep goed in. De wedstrijd werd vooral op het middenveld gespeeld, en voor beide doelen ontstonden geen gevaarlijke situaties. Volkomen onverwachts kwam de thuisploeg na een halfuur toch op voorsprong. Christiaan Koremans legde de bal terug op de vrijstaande Thomas Huizenga, die met een geplaatst schot de Zwerver doelman Karsten de Graaf kansloos liet 1-0.

Hierna probeerde de bezoekers het tij te keren, maar hun spel was onzorgvuldig en zij zagen in de eerste helft geen kans een mogelijkheid te creëren. Bij de thuisploeg kwam er na de voorsprong iets meer rust in het spel en Laurens Barnhoorn kwam na een vlot lopende aanval via Richard van den Berg nog in kansrijke positie, maar zijn inzet ging naast.

In de tweede helft probeerde de thuisploeg gelijk weer de Zwerver onder druk te zetten. Een harde vrije trap van Jeffrey Gelderblom werd door doelman Karsten de Graaf uit zijn doel gebokst. In de 49e minuut veranderde het beeld van de wedstrijd plotseling. Richard van den Berg reageerde dom op een provocatie van Simon van de Rhee en kon met een directe rode kaart vertrekken.

Deze actie zal hem ongetwijfeld een schorsing opleveren en bovendien moest de thuisploeg verder met een man minder. Ondanks de numerieke minderheid voor De Alblas veranderde het spelbeeld nauwelijks en kregen zij de beste kansen de voorsprong te vergroten. Bovendien speelde de achterhoede met in het centrum Jeffrey Gelderblom en Andre de Vos en met de snelle vleugelverdedigers Walter Heijkoop en Remco van der Burgh een puike wedstrijd en gaven geen enkele kans weg. De Zwerver trainer Edward Knook probeerde door het inbrengen van zijn drie wissels het tij te keren, maar ook dit had weinig effect.

De hard werkende Laurens Barnhoorn had de mogelijkheid de wedstrijd in het slot te gooien toen hij na een snelle uitval vrij voor doelman Karsten de Graaf opdook, maar deze keerde zijn inzet en de rebound ging over het verlaten doel. De Zwerver kreeg alleen via dode spelmomenten, drie maal een vrije trap net buiten het strafschopgebied, de kans wat terug te doen  maar maakte geen gebruik van deze mogelijkheden.

Vijf minuten voor tijd kwam de Zwerver volkomen onverwachts toch bijna langszij, maar een lob van de verder onzichtbare John van Krimpen belandde tegen de lat. Door deze uitslag blijft De Alblas op de vierde plaats en zal de Zwerver in de laatste vier wedstrijden alle zeilen moeten bijzetten om de nacompetitie te ontlopen. A.s zaterdag gaat De Alblas op bezoek bij het boven aanstaande en op het kampioenschap jagende Drechtstreek in Papendrecht.

Man of the Match: Thomas Huizenga en pupil van de week Jami de Jong

De Alblas 1

Trainer / Coach : Michel de Raad Elftalleider: Wim Lakerveld Grensrechter: Ad Verhoeven Verzorger: Carry van der Meijden Spelers;