De Alblas heeft in de thuiswedstrijd tegen IFC een uiteindelijk verdiende overwinning behaald . IFC was na een matige seizoenstart aan een sterke opmars bezig en was de Alblas op de ranglijst voorbij gestreefd . De jonge en technische ploeg van trainer Virgil Rijsdijk behaald de meeste punten echter op het bij hun favoriete kunstgras en wist op gewoon gras deze competitie nog geen wedstrijd in een overwinning om te zetten . Bij de Alblas zat Henk Stok door afwezigheid van Leo Dekker deze middag alleen op de bank.
In het eerste kwartier maakte de bezoekers al meteen duidelijk dat ze over veel voetballend vermogen beschikken . De thuisploeg werd direct onder druk gezet en had het aan de deze middag sterk spelende doelman Marvin Otte te danken dat na een kwartier nog steeds niet gescoord was . Eerst redde hij knap bij een kopbal van de bij vrije trappen en corners opkomende Robin van der Sman en vervolgens kon hij voorkomen dat een vrije trap via het hoofd van een de Alblas speler in eigen doel verdween . De thuisploeg kon hier aanvankelijk weinig tegenoverstellen en wist in het eerste kwartier geen enkele kans te creëren .
Geleidelijk aan kwamen zij onder de druk van de bezoekers uit en de eerste grote kans was voor Mike Jongeneel , toen hij na een mooie de Alblas aanval vrij voor het door de IFC doelman Melvin Boezaart verlaten doel aan kon leggen ,  maar hij mikte te hoog . De thuisploeg kwam vlak hierna toch op voorsprong toen Gert Zuidgeest door de deze middag op het middenveld spelende Jeffrey Gelderblom vrijgespeeld werd en de IFC doelman met een lage schuiver kansloos liet 1-0 . IFC kreeg geleidelijk aan steeds minder vat op de thuisploeg en wist zich in het verloop van de eerste helft geen kansen te creëren en de Alblas was nog het dichtste bij de 2-0 toen Gert Zuidgeest op rechts vrij door mocht gaan, maar doelman Melvin Boezaart voorkwam dat op links  vrijstaande Mike Jongeneel de bal in kon koppen .
Na de rust zette de gasten net als in de eerste helft de thuisploeg opnieuw onder druk en moest Marvin Otte opnieuw handelend optreden . Eerst kreeg Robin Benningshof een kop kans , maar mikte net naast . Vlak hierna kwam Robin van der Sman na een doorkopbal in kansrijke positie  , maar hij kon de Alblas doelman niet verrassen . Ook speelde de Alblas verdediging deze middag zeer compact en het middenveld probeerde de opbouw van de gasten zo snel mogelijk te ontregelen . Hierdoor ontstonden de mogelijkheden van de gasten vooral uit standaard situaties . Net als in de eerste helft wist de thuisploeg zich na een kwartier aan de druk van de bezoekers te onttrekken . Stefan Bakker leek na 65 minuten de voorsprong te verdubbelen toen hij een inzet van Gert Zuidgeest vlak voor de doellijn verlengde , maar de attente scheidsrechter van Vreeswijk zag dat hij dit met de hand deed , dus annuleerde het doelpunt terecht .
Een kwartier voor tijd viel toch het verlossende doelpunt . Een verre ingooi werd doorgekopt en bereikte via Mike Jongeneel de vrijstaande Djordi de Boer die Melvin Boezaart kansloos liet 2-0 . In het verdere verloop had IFC niet meer de kracht om terug te komen in de wedstrijd en mocht het blij zijn dat Djordi de Boer , uitgeroepen tot Man of the Match , in blessuretijd in vrijstaande positie de bal niet voorbij de doelman kreeg . Door deze overwinning passeerde de Alblas IFC op de ranglijst en kan het weer voorzichtig omhoog kijken . A.s zaterdag komt het wisselvallig presterende Asperen op bezoek op Souburgh . Aan de Alblas de taak om niet als in de thuiswedstrijden tegen DFC en Vuren deze tegenstander  te onderschatten maar  de drie punten op Souburgh te houden .

Man of the Match: Djordi de Boer.