Op Sportpark Souburgh op de grens tussen Oud Alblas en Alblasserdam, huist voetbalvereniging de Alblas. De voetbalclub heeft hier de beschikking over een eigen clubgebouw, drie grote speelvelden (waarvan 1 kunstgras), één pupillenveld, één trainingsveld, een fraaie speeltuin voor de kinderen en een prachtige voetbalkooi.

voetbalkooi

Met ruim 600 leden waarvan meer dan 300 jeugdleden, een aantal dat nog steeds groeit, zullen dit seizoen wekelijks 16 pupillen-teams, 10 junioren-teams (waarvan 1 meisjesteam ) en 10 senioren-elftallen (waarvan 2 Dames-teams ) hun voetbalwedstrijden in competitieverband spelen.

Voetballen?

Wil je ook gaan voetballen of wil je meer informatie neem dan contact met één van de volgende contactpersonen. Voetballen bij v.v. de Alblas is mogelijk vanaf ongeveer 5 jaar. Ook meisjes en dames kunnen meespelen; dat gebeurt reeds en de club juicht dat toe.

De jeugd traint bovendien één à twee keer per week, waarbij de training voor de allerjongsten op woensdagmiddag plaatsvindt. Bekijk de trainingstijden.

Indien je kind(eren) interesse heeft/hebben om te gaan voetballen of als u vragen hebt, neem dan eens contact op met één van onze contactpersonen bij de jeugd.

De contributie bedraagt voor pupillen € 27,- per kwartaal, voor junioren €33,- per kwartaal en voor senioren € 48,- per kwartaal ( voor rustende leden € 18 per kwartaal ).

De accomodatie

Het clubgebouw en de accomodatie werden in 2000 aanzienlijk uitgebreid met 2 kleedkamers, werkplaats/berging, EHBO/verzorgingskamer, wasruimte/berging wedstrijdkleding, bestuurskamer, archiefruimte en radio-/geluidskamer. In 2014 zijn de bar en keuken in de kantine vernieuwd en in 2015 is er een nieuwe kunstgras aangelegd en worden er kleedkamers bijgebouwd.

dealblas_tekstgebouw

Activiteiten

Naast het veld-voetbal in de vorm van competitie en toernooien organiseert v.v. de Alblas nog tal van activiteiten. In de voorjaars- en najaars-vakantie worden allerlei activiteiten georganiseerd en tijdens de winterstop is er met buurtverenigingen een competitie in de zaal. Ook komt jaarlijks Sinterklaas op bezoek voor de jongste pupillen, en wordt er een sponsorloop georganiseerd.

Voor de ouderen worden klaverjas- en Bingo-avonden georganiseerd. Er is jaarlijks een zogenaamde “boutdraai-middag”, een gezellige avond voor vrijwilligers en aan het einde van het seizoen een slotdag voor iedereen.

vrijwilligers activiteiten

Je merkt het: De Alblas is veel voetbal, maar ook veel meer dan voetbal. Wil je kennismaken met de club, kom dan gerust een keer langs op Sportpark Souburgh.

Wij hopen, dat je hiermee een idee van onze vereniging hebt gekregen. Smaakt dit naar meer, laat het even weten, want we informeren je graag verder.

Lid worden?