Het jeugdplan is gemaakt om een goede basis te hebben en visie uit te dragen vanuit een duidelijke organisatie.
Een goede jeugdopleiding begint met een juiste organisatie waarin het voor iedereen duidelijk is wie waarvoor verantwoordelijk is en daarmee een transparantie biedt naar de (jeugd)leden en ouders.

Jeugdbeleidsplan v.v. De Alblas

Vanuit deze organisatie zal de visie worden nagestreefd met als uiteindelijk resultaat dat we de jeugd in omvang laten groeien, op een hoger niveau kunnen krijgen en houden en met een juiste instroming naar de senioren de hele vereniging op een hoger niveau kunnen krijgen. Deze visie moet op een lijn liggen met de visie vanuit de senioren waardoor we talenten iets voor kunnen houden zonder dat deze al op een jongere leeftijd naar een andere vereniging vertrekken of na instroming bij de senioren het talent verloren gaat.

Dit jeugdplan geeft een houvast aan jeugdleiders en jeugdtrainers doordat er de visie van de vereniging op het jeugdvoetbal beschreven staat. Het plan moet zorgen voor continuïteit en stabiliteit en zal daarom voor een meerjarige periode worden ingezet.

Bijbehorende leerplannen: