De Alblas heeft zaterdag in Dordrecht tegen het laaggeplaatste DFC in de slotfase een onverwachte en ook wel onverdiende nederlaag opgelopen . De thuisploeg die bezig is aan een uitstekende serie  in een poging de nacompetitie te ontlopen zette in het laatste kwartier een 0-1 achterstand om in een 3-1 overwinning . Bij de Alblas ontbrak de geschorste André de Vos , voor hem speelde Dennis van Eldik .
Al in de eerste minuut kreeg de thuisploeg van scheidsrechter Berendsen uit Oosterhout een vrije trap die door de altijd gevaarlijke Leroy Rubio Rijsdijk knap genomen werd en doelman Marvin Otte tot zijn eerste redding dwong . Hierna namen de bezoekers de touwtjes nadrukkelijk in handen en probeerde  vooral via de vleugels de DFC defensie te ontwrichten .  Het spel oogde , mede door het hobbelige veld wat rommelig en er werden weinig echt doelrijpe kansen gecreëerd . Toch kreeg Gert Zuidgeest na een kaats van Stefan Bakker een goede schietkans maar mikte net naast . Aan de andere kant probeerde DFC via de rappe Leroy Rubio Rijsdijk en Bright Omorogbe de Alblas defensie te ontregelen , maar deze  gaf ze geen kans . De Alblas kwam over links een aantal keren goed door , maar steeds ontbrak de zuivere eind pass . Toch kwamen zij na een corner halverwege de tweede helft op voorsprong toen de bal voor het DFC doel niet goed verwerkt werd en Stefan Bakker binnentikte 0-1 . Voor de rust kreeg Gert Zuidgeest nog de beste mogelijkheid de score te verdubbelen toen hij door Walter Heijkoop de diepte werd ingestuurd maar doordat dat de bal een polletje raakte miste hij de bal volledig .
In de tweede helft was er aanvankelijk hetzelfde spelbeeld en bracht DFC trainer Danny Slegers de sinds kort weer beschikbare boomlange Marvin Hooplot in . Aanvankelijk werd hij amper bereikt , maar hij eiste we de volledige aandacht van de Alblas defensie op . Dij de Alblas kwam Richard van den Berg in het veld voor Gert Zuidgeest en hij kwam net de kort om een uitstekende aanval via de opnieuw sterk spelende Rianto Vrutaal af te ronden . Verder zagen de bezoekers ondanks het optische overwicht geen kans echt  gevaarlijk te worden voor DFC doelman Daniël Jansen en hield DFC de hoop om toch nog een punt aan deze wedstrijd over te houden . De gelijkmaker viel dan ook in de 76e minuut toen Leroy Rubio Rijsdijk uit en moeilijke hoek en zwaar gehinderd de gelijkmaker binnenschoot . Het werden voor de thuisploeg zelfs drie punten toen de eerdere genoemde Marvin Hooplot na een corner de Alblas defensie aftroefde en knap binnenkopte 2-1 . Dat ver in blessuretijd Bright Omorogbe na een wanhoopoffensief van de gasten na een uitval de eindstand op 3-1 bepaalde was alleen goed voor de statistieken .
Door deze uitslag passeerde het op deelname aan de nacompetities jagende Streefkerk de Alblas weer op de ranglijst . A.s zaterdag is er op Souburgh de derby tegen de Zwerver , dat alleen bij een overwinning gebaat is om in het spoor van koploper EBOH te blijven .

De Alblas 1

Trainers / Coaches: Leo Dekker en Henk Stok Verzorger: Carry van der Meijden Spelers;