De Alblas is in de thuiswedstrijd tegen het laaggeplaatste DFC tegen een onverwachte nederlaag aangelopen . Een uitslag waar uiteindelijk niet veel op af te dingen viel . Na het behalen van de periode titel en de derby´s tegen Alblasserdam , Streefkerk en de Zwerver in het vooruitzicht , kon de thuisploeg de sterke start van de competitie en de uitstekende resultaten in de beker geen vervolg geven . Iets wat trainer Leo Dekker na de trainingen van de afgelopen week niet verbaasde . Wat spelers hadden wat kleine pijntjes en de focus was vooral gericht op de derby tegen Alblasserdam . DFC maakte dankbaar gebruik van de mindere dag van de Alblas en speelde zich richting de middenmoot .
Toch zag het er het eerste half uur niet naar uit dat de thuisploeg met lege handen zou blijven staan . Vanaf het begin werd DFC onder druk te staan , en al in de eerste minuut verscheen Job van Vliet na een combinatie met Stefan Bakker vrij voor DFC doelman Daniël Jansen maar deze keerde zijn inzet . De thuisploeg hield het spel breed en probeerde zo de DFC defensie uiteen te spelen . DFC , met als trainer de ex Amstelwijck trainer Danny Slegers en ook en aantal ex Amstelwijck spelers in de basis , speelde het spelletje wat de opgeheven club ook zo graag speelde . Vanuit een gesloten defensie met snelle uitvallen via de behendige aanvallers Sabit Kayhan en Bright Omorogbe de thuisploeg verrassen .De Alblas speelde onrustig , maar kreeg toch een aantal keren de mogelijkheid op voorsprong te komen . De aanvallen , die de eerste helft vooral liepen via de sterk spelende Job van Vliet , konden echter niet afgerond worden . Zo koos Erwin van der Heiden om zelf te scheten in plaats van de bal naar de vrijstaande Richard van den Berg te spelen en kopte Richard van den Berg  over het doel na een voorzet van Job van Vliet . DFC kroop steeds meer uit zijn schulp en kwam vlak voor rust zelfs op voorsprong . De thuisploeg verspeelde de bal op het middenveld en via Bright Omorogbe , die de Alblas verdedigers aftroefde , kwam de bal bij de vrijstaande Leroy Rubio Rijsdijk die Marvin Otte met een geplaatste bal kansloos liet .
Na de rust kwam bij de thuisploeg Gert Zuidgeest  en Rianto Vrutaal in de ploeg . Het spel werd echter steeds onrustiger en de ruimtes voor DFC steeds groter . Veel gevaar kon de thuisploeg tegen het compact verdedigende DFC niet stichtte , en de beste kansen was een vrije trap van Jeffrey Gelderblom , maar doelman Daniël Jansen keerde zijn inzet . Na een kwartier in de tweede helft verdubbelde de gasten plotseling hun voorsprong , toen uit de  kluts bal ineens voor de voeten van de vrijstaande Leroy Rubio Rijsdijk belandde en deze opnieuw scoorde 0-2 . Bij de Alblas werd na 65 minuten de laatste wissel , Rafaël de Vries ,  ingebracht in de hoop het tij te keren . Er ontstonden wat kansjes , maar de vrijgespeelde Rianto Vrutaal werd voordat hij vrij door kon gaan neergelegd de de toegekende vrij trap leverde niets op .
In de uiterste slotfase was Rhaudy Diamant dicht bij de aansluitings treffer , maar zijn kopbal belandde buiten bereik van de doelman op de lat . De uitstekend leidende scheidsrechter Cakir uit den Bosch voelde de wedstrijd goed aan en gaf alleen aan de Alblas doelman Marvin Otte een gele kaart na een onnodige overtreding op de op links doorgebroken Bright Omorogbe . Het slotakkoord was nog een schot van de doorgebroken Gert Zuidgeest op de lat , maar de stand veranderde niet meer , A.s zaterdag is het Souburgh derby day . Om 12 uur spelen de tweede elftallen van Alblasserdam en de Alblas tegen elkaar en om half drie is het na vele jaren in competitie verband Alblasserdam – de Alblas . Dit zal ongetwijfeld veel publiek naar Soubugh brengen en we hopen ondanks de nodige sentimenten op een mooie en sportieve voetbalmiddag waarin de Alblas zich kan herpakken na de mindere wedstrijd tegen DFC .

De Alblas 1

Trainers / Coaches: Leo Dekker en Henk Stok Verzorger: Carry van der Meijden Spelers;