Degelijk Alblas controlerend naar de winst.
Waar er vorige week nog een aantal mensen afwezig waren door blessures, vakanties of nodig waren bij het eerste elftal was de Alblas deze week op pad met een sterke ploeg.
De mannen die het vandaag moesten doen:
Op doel startte René de Ruiter, hetgeen opvallend was omdat hij vorige week nog uitverkozen werd tot man of the match bij het eerste elftal.(het kan snel gaan)
Een defensie onder leiding van een sterk spelende Dennis van Eldik werd gecompleteerd door David Waardenburg, Stefan van Vliet en Joren de Wit.
Op het middenveld werd in een ruit gespeeld met de ervaren krachten Stefan Bakker, Stefan Toom, Diede Heijkoop en de talentvolle Tom de Graaf.
Voorin was Remco van de Giessen na 2 weken terug van een blessure en vormde hij samen met Iwan de Jong het spitsenduo.
Om 12 uur werd er door de sterk acterende arbiter voor het eerst gefloten deze wedstrijd.  De Alblas liet vanaf het begin zien dat ze er zin in hadden en dat het vandaag niet aan de inzet zou gaan liggen. Er werd de gehele wedstrijd geprobeerd actief druk te zetten op de tegenstander, die hier niet mee om konden gaan en dus nooit in hun spel kwamen. Het spel van de Alblas was niet al te best maar er werden geen kansen weggegeven en de controle lag bij de uitspelende ploeg. De duels werden gewonnen en zo nu en dan werden er aardige kansen gecreëerd. Na 20 minuten kreeg Stefan van Vliet een tik op z’n enkel waardoor hij vervangen moest worden door Kevin Dijk. Een minuut of 10 later was het voor het eerst raak, Stefan Bakker kreeg de bal aangespeeld in de 16 en werd naar de grond gewerkt door zijn directe tegenstander, met een strafschop als beloning. Deze werd beheerst binnen geschoten door Remco. GJS probeerde het nog even voor de rust maar kon geen kansen creëren al werd het wel een aantal keer spannend bij spelhervattingen.  Rust 0-1.
De tweede helft liet eenzelfde spelbeeld zien. Een goed druk zettend de Alblas verplichte GJS om de lange bal te hanteren. Een makkie voor het sterk spelende en kopsterke duo David en Dennis. In minuut 65 werd de bal op de helft van de thuisspelende ploeg veroverd en werd Stefan Toom, de inspirerende leider, aan de linker kant met een boogbal aangespeeld, hij liet hierop een knap staaltje balcontrole zien door de bal in 1 keer dood te leggen en met een mooie voorzet wist hij Remco van de Giessen te bereiken die voor de tweede keer deze dag het net liet bollen. 0-2. Niet veel later kreeg Remco een vervroegde publiekswissel en mocht Kevin Klerk invallen. Hij kreeg de ondankbare taak om samen met Iwan achter veelal kansloze ballen aan te gaan. Wel kreeg hij het nog even aan de stok met de scheldende en handenwapperende trainer van GJS omdat hij met een mooie tackle, al dan niet met een gestrekt been, de aanval onschadelijk maakte door de bal over de zijlijn te tikken.  GJS drukte inmiddels wat meer naar voren drukte en de Alblas liet behalve een goede concentratie en organisatie niet veel goeds meer zien. Toch creëerde GJS geen kansen, wel kregen ze 2 vrije trappen rond het 16 meter gebied die beide goed werken gepakt door René.
Thomas viel ook nog in.
Einde wedstrijd, biertje.