De Alblas heeft  de strijd om het kampioenschap na een nederlaag tegen Groote Lindt op moeten geven . Zelfs aan een gelijkspel had de thuisploeg waarschijnlijk niet genoeg gehad , maar de manier waarop de gasten in de laatste minuut de volle buit mee namen deed veel stof opwaaien en zorgde voor een uitermate onvriendelijk slot aan een pittige maar sportieve wedstrijd .De oorzaak van alle commotie was het onderbreken van een kansrijke de Alblas aanval in de laatste minuut omdat er twee spelers na een botsing geblesseerd  in de middencirkel lagen . Groote Lindt speler Patrick Tukker gaf  de scheidsrechter en André de Vos aan de bal terug te zullen geven . Tot ontsteltenis van de scheidsrechter en woede van alles wat de Alblas was schoot hij de stuitende bal met een boog over de voor zijn doel staande ex Drechtstreek ploegmaat Marvin Otte en stak triomfantelijk zijn armen in de lucht . Misschien een hoogtepunt voor Groote Lindt , maar een dieptepunt in het door de KNVB gepromote fair play .

De wedstrijd op het vanwege het jeugdkamp op het uitstekend bespeelbare derde veld kende twee gezichten . In de eerste helft een dominant en uitstekend spelende thuisploeg , een tweede helft die veel meer in evenwicht was en waarin het spel zakte naar een bedenkelijk niveau . In de eerste helft zette de thuisploeg direct de tegenstander onder druk en kwamen via Walter Heijkoop en Jeffrey Gelderblom gevaarlijk door , maar doelman Raymond Klootwijk keerde hun inzetten . Na een kwartier kwam toch de  verwachte voorsprong . Rhaudy Diamant lanceerde Gert Zuidgeest , die door Nicky de Zeeuw onderuit gehaal werd . Stefan Bakker benutte de door scheidsrechter Piket toegekende strafschop feilloos 1-0 . De Alblas bleef de bovenliggende partijen leek tien minuten later de voorsprong te verdubbelen . Een bal van Mike Jongeneel vanaf links belandde op de lat . Gert Zuidgeest  kon zelf de bal niet intikken maar kopte de bal naar de inkomende Stefan Bakker die scoorde . Aanvankelijk wees  scheidsrechter Piket naar de midden , maar nam in tweede instantie het vlagsignaal van de Groote Lindt grensrechter over . Een foto op Regio Voetbal wijst echter duidelijk aan dat Stefan Bakker achter de bal bleef en dat het dus  het een zuiver doelpunt was .Geleidelijk aan kwamen de gasten onder de druk uit en kwamen over rechts een paar keer gevaarlijk door. Uit het niets kwamen zij op gelijke hoogte toen een inzet van Roel Petersen via een de Alblas been en gedragen door de wind achter Marvin Otte belandde 1-1 . De thuisploeg liet zich door deze tegenvaller niet uit het veld slaan en had de pech dat een schot van Jeffrey Gelderblom via de lat overging en dat doelman Raymond Klootwijk knap redde op een inzet van Rianto Vrutaal .

In de tweede helft was de wedstrijd veel meer in evenwicht en had de thuisploeg niet meer het vermogen dezelfde druk als in de eerste helft te zetten .Ook werd het spel onrustig en te veel de lange bal gezocht . Bij de Alblas kwam Richard van den Berg in de ploeg , maar hij werd sporadisch bereikt . Bij de gasten kwam Martin Weijer in het veld , waardoor er meer dreiging kwam . Hij had zelfs zijn ploeg op voorsprong kunnen zetten toen hij vrij voor Marvin Otte verscheen , maar die redde knap .Omdat  Gert Zuidgeest een schot via een verdediger net naast zag gaan en een lob door de Groote Lindt doelman gekeerd zag worden en invaller Refael de Vries en slim genomen vrije trap net niet af kon ronden leek de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen . Maar Patrick Tukker besliste anders…….

Grote winnaar in deze inhaalronde was EBOH dat naast de Alblas ook de Zwerver zag verliezen . Zij lijken gezien hun programma de lachende derde te worden , maar in deze 3e klasse is alles mogelijk . A.s zaterdag moet de Alblas op bezoek bij het Dordtse DFC , dat aan een sterke inhaalrace bezig is in een poging de nacompetitie te ontlopen .

De Alblas 1

Trainers / Coaches: Leo Dekker en Henk Stok Verzorger: Carry van der Meijden Spelers;