De Alblas heeft zich tegen het onderaan de ranglijst staande IFC door een nipte 3-2 overwinning naar een plaats in de middenmoot gespeeld . Zoals de uitslag al doet vermoeden moest de thuisploeg alle zeilen bijzetten en kwam in de eerste helft zelfs tweemaal op een achterstand . De gasten hebben veel voetballend vermogen in hun jonge ploeg ( gem. 22 jaar !) maar missen in de beslissende fase de kracht om een resultaat over de streep te trekken .
Al vrij snel in de wedstrijd namen de gasten brutaal de leiding toen Erik van Schranken de Alblas doelman René de Ruiter in de korte hoek verraste 0-1 . Lang mochten zij hiervan niet genieten want vijf minuten later werd de doorgebroken Stefan Bakker binnen het strafschopgebied vastgehouden en benutte de door de uitstekend leidende scheidsrechter de Pater strafschop feilloos 1-1 . Vlak hierna kwam en de bezoekers opnieuw op voorsprong toen Jip Kegge optimaal profiteerde van weifelend ingrijpen van de Alblas defensie , doelman René de Ruiter omspeelde en de bal in het lege doel speelde 1-2 . Hierna pakte de thuisploeg het initiatief  en nadat eerst Erwin van der Heiden na een corner de lat en Mike Jongeneel na een verlengde vrije trap de buitenkant van de paal geraakt hadden viel in de 35e minuut toch de gelijkmaker . De IFC defensie werd verrast door een snelle ingooi en de op links doorgebroken Mike Jongeneel bediende Richard van den Berg op maat  , die doelman Sander van Strien kansloos liet 2-2 .
In de tweede helft kwam bij de Alblas Jillis de Haas in het veld en werden de zaken in de eerste fase energiek aangepakt . Binnen vijf minuten was er dan ok al de voorsprong voor de thuisploeg . Uit een corner kwam de bal op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van Mike Jongeneel en zijn schuiver werd door iedereen inclusief doelman Sander van Strien gemist 3-2 . Aanvankelijk hield de thuisploeg de gasten onder druk maar kon dit niet in doelpunten uitdrukken . Eerst redde de IFC doelman toen Richard van den Berg vrij voor hem opdook en mikte de vrijgespeelde Djordi de Boer net naast .In het laatste kwart van de wedstrijd gingen de gasten nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en kon de thuisploeg  amper aan de druk ontsnappen . Een kwartier voor tijd waren zij dicht bij de gelijkmaker toen de Alblas doelman de bal loste , maar een verdediger de rebound op de doellijn keerde . De thuisploeg moest zich vooral toeleggen op verdedigen maar kreeg in de slotfase steeds meer ruimte om de wedstrijd te beslissen . Richard van den Berg kreeg hiervoor in de blessuretijd de beste kans maar mikte in vrijstaande positie op de onderkant van de lat . Hierdoor bleef de 3-2 op het scorebord staan en werd deze middag opnieuw bewezen dat de verschillen in deze 3e klasse klein zijn en ook de onderste ploegen zeker niet onderschat moeten worden .
A.s zaterdag gaat de Alblas op bezoek bij het laag geklasseerde VVAC , dat zijn laatste thuiswedstrijd tegen het sterker geachte de Zwerver wel in een overwinning om wist te zetten . Het beloofd dus een spannende derby te worden op het sportpark de Put .

Man of the Match: Richard van de Berg