Na aardig wat voorbereidingen en vergadermomentjes was het dan eindelijk zover op vrijdag 19 juni 2020…..
gezellig een weekendje weg met de jongens en meiden van de JO13-2. naar  “Het Zwaluwnest” in Ter Aar. Dat hadden ze wel verdiend na zo’n rare afloop van het voetbalseizoen.

We mochten gebruik maken van het kamphuis “de Oeverzwaluw”, een mooie en ruime accommodatie voor maximaal 28 personen. We waren met 14 kinderen en 6 ouders dus we hadden ruimte genoeg om lekker te kunnen bewegen binnenshuis.

We mochten er om 15.00 uur in en de kids werden allemaal tussen 15.00-17.00 zoals afgesproken gebracht door hun ouders, meerijden met elkaar was immers nog niet toegestaan vanwege het COVID-19 verhaal. Ze brachten gelukkig allemaal goed weer en een goed humeur mee dus het weekend kon toen al niet meer stuk.

De kids hadden de zwemvijver al snel gevonden en vermaakte zich prima met elkaar….een voetbalwedstijdje werd er ook nog gespeeld voor we aan tafel gingen voor het avondeten.

Er waren een aantal moeders en 1 vader (ja…..de vader van Hein kan dus ook hele lekkere pannenkoeken bakken), die voor ons allemaal een heleboel pannenkoeken hadden gebakken, dus die werden de eerste avond lekker buiten in het zonnetje genuttigd rondom de grote picknick tafels.

De eerste avond hadden we een dropping op de planning staan. Alle kids moesten een theedoek over de ogen doen en werden ergens gedropt en moesten  samen met 2 van de leiding het kamphuis weer terug zien te vinden. Het leverde een wandeling op van 1,5 uur.

Ze hadden slim aangebeld bij een huis en vroegen de meneer in kwestie een tip over hoe ze het kamphuis weer het snelst terug konden vinden. Helaas hadden ze de tip (dat kleine smalle paadje naar links) over het hoofd gezien en was het gevolg een wandeling van ruim 1,5 uur. We dachten er nog 1 voordeel aan te hebben nl dat ze best wel moe zouden zijn na zo’n avondwandeling maar helaas het omgekeerde was waar….. het werd een nacht met veel keten en lol trappen, wat er uiteindelijk natuurlijk wel bij hoort bij zo’n weekend.

De leiding genoot ’s avonds lekker van een kampvuurtje onder het genot van een drankje. Helaas voor de leiding werd de energie steeds minder naarmate sommige van de leiding het inmiddels 05.00 uur zagen worden op hun horloge. Maar na een bakje thee mochten die toch uiteindelijk ook nog even een paar uurtjes slapen.

Zaterdag hadden we weer een schitterende dag. Het begon met een lekker ontbijtje in het zonnetje met heerlijke broodjes en nog wat pannenkoeken die over waren van de avond ervoor.

Zaterdag overdag stond o.a het spel verover de vlag op de planning.

Kids werden verdeeld in 2 teams, beiden aan 1 kant van het complex.
Beide teams hadden een gekleurd koord in de achterkant van hun broek en een vlag.
De vlag moest aan hun eigen kant verstopt worden, maar wel voor een deel zichtbaar zijn.
Doel van het spel was uiteraard om de vlag van de tegenstander te bemachtigen en deze naar het eigen kamp te brengen.

Zodra het koord afgepakt werd was je af en deed je deze ronde niet meer mee. Was een leuk teamspel waarbij het van belang was om goed samen te werken.

Verder werd er die dag nog gezwommen, paar potjes voetbal gespeeld en lekker gechilled.

De ijscoman kwam ook nog langs die dag voor een heerlijk verkoelend ijsje. Daarna hebben we heerlijk met z’n allen zitten bbq-en. ’s Avonds ging de muziek weer aan en het kampvuurtje werd weer aangestoken en voor we het wisten was het weer 02.00 uur. De kids hielden het wat langer uit…….

Zondagochtend bij het ontbijt buiten aan de picknick tafel waren de gezichtjes niet meer zo fris en fruitig als de eerste ochtend. De een na de ander verscheen met een wat wit bekkie aan de ontbijttafel. De weinige uurtjes slaap hadden er waarschijnlijk toch wel een beetje ingehakt.

De dag bestond uit een beetje basketballen, tafel tennissen, boogschieten en wat chillen. Er werden nog een aantal potjes voetbal gespeeld maar toen was alle energie wel op. We moesten helaas ook weer een beetje op gaan ruimen en de kids alle spullen bij elkaar gaan zoeken want rond 16.15 werd iedereen weer opgehaald door de ouders en zat het leuke weekend er helaas weer op. De leiding had erna nog de tijd om alles nog even na te lopen en om 17.00 uur moest iedereen weer het kamphuis verlaten.

We kunnen terugkijken op een leuk, zonnig en gezellig weekend waarin de kids volop van elkaar en met elkaar genoten hebben van verschillende activiteiten. De locatie “Het Zwaluwnest” is zeker een aanrader om met grotere groepen heen te gaan. Wij hebben het in ieder geval met z’n allen heel erg naar ons zin gehad daar en het voetbalseizoen hiermee leuk afgesloten.

Dit kamp was niet mogelijk zonder onze sponsoren

Als laatste willen wij langs deze weg ook de volgende sponsoren bedanken die dit voetbalweekend onvergetelijk hebben gemaakt:

(meer sponsoren onder de foto’s)

Peter Hoek bedankt voor het sponsoren van de BBQ. (Peter Hoek staat met zijn viskraam iedere donderdag van 10:00 uur tot 17:00 uur in de Planetenlaan in Nw Lekkerland en elke vrijdag staat hij van 16:30 uur – 17:45 uur in de Schoolstraat in Oud Alblas).

• Froukje Verboom, de eitjes smaakte heerlijk bij het ontbijt…..
  • ’t Kaasmes van Sjaak Wols Makadocentrum
  • Hema Makadocentrum
  • De Buurt Super Touwbaan
  • Supermarkt Plus
  • Andre Visser Caffé Onesta
  • De Ballenman van de Alblas
  • Wim Roefzema

Ook bedankt!

Namens Froukje Verboom willen wij nog een paar sponsoren bedanken. Er zouden dit jaar 3 voetbalkampen zijn waar er maar 1 van door is gegaan (13-2). De andere 2 moesten afgezegd worden vanwege het Coronavirus. Het geld wat voor die 2 kampen opgehaald is wordt nu goed besteed aan de jeugdafdeling!

Nogmaals bedankt:

• TBG Advies
  • Wout van Hulst Beton
  • Dakbedekking Besto (Ronald Bezemer)
  • Wispaja
  • Cees den Breejen Woningstoffering