De Alblas heeft ook de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in een  overwinning om weten te zetten. In Hei en Boeicop werd het na een voor het publiek leuke wedstrijd uiteindelijk 4-5 voor de gasten. Met het oog op de nacompetitie had trainer Michel de Raad slechts drie basisspelers opgesteld, aangevuld met spelers uit het tweede elftal en A1. Ondanks de gemiddelde leeftijd van 21,3 jaar maakte het team , mede omdat de tegenstander ook wilde voetballen, er een uitstekende indruk.

Vanaf het begin streden beide ploegen met open vizier. Het eerste kwartier was voor de thuisploeg en zij opende ook de score. Na balverlies op het middenveld van De Alblas kwam de bal vanaf de linkerflank op het hoofd van Nicky van Dam die Jeroen Blom passeerde 1-0. De Alblas herpakte zich snel en kwam voor de rust nog op voorsprong. Eerst lanceerde Rafael de Vries  Kevin Klerk die doelman Niek de Vos in de verre hoek passeerde 1-1. In de 35e minuut werd de opnieuw sterk spelende Remco van der Giessen in het strafschopgebied neergelegd, en benutte zelf de toegekende strafschop 1-2.

De thuisploeg probeerde in de tweede helft het tij te keren, maar gaf hierdoor steeds meer ruimte weg. Een goed uitgespeelde aanval via Rafael de vries en Remco van der Giessen werd door Laurens Barnhoorn via de binnenkant van de paal binnen geschoten 1-3.Het antwoord van HSSC´61 was er binnen een paar minuten, toen Nicky van Dam zich knap vrijspeelde en scoorde 2-3. Binnen vijf minuten was de marge weer twee, toen Rafael de Vries een mooie aanval beheerst afrondde 2-4. Via een strafschop, toegekend door de goed leidende scheidsrechter de Wild die de wedstrijd uitstekend aanvoelde, werd het door Frank de Goei toch weer spannend 3-4. Trainer Michel de Raad bracht een  kwartier voor tijd de A1 junioren Obed Gabana en Erwin de lange in het veld voor Laurens Barnhoorn en Stefan Toom. Met de A1 spelers Silvan Croes en Tom de Graaf in de basis, die beide een dikke voldoende scoorde,  eindigde de wedstrijd zo met vier jeugdspelers in het team.  Bovendien scoorde de attente Erwin de Lange in de rebound het vijfde doelpunt voor De Alblas, toen de doelman een inzet van Remco van der Giessen voor zijn voeten bokste 3-5. In de slotfase bracht Floris Kool de 4-5 nog op het scorebord en bijna scoorde Lucas van Dam nog de gelijkmaker, maar zijn inzet ging voorlangs.

In de nacompetitie ontmoet De Alblas GDC uit Eethen. Voor trainer Michel de Raad een weerzien met zijn oude club, waar hij voor De Alblas trainer was. A.s zaterdag is de thuiswedstrijd op Sportpark Souburgh, een week later volgt de uitwedstrijd. De winnaar van deze tweekamp speelt in het pinksterweekend in een thuis en uitwedstrijd tegen de winnaar van Wieldrecht – SVW om een plaats in de tweede klasse.

De Alblas 1

Trainer / Coach : Michel de Raad Elftalleider: Wim Lakerveld Grensrechter: Ad Verhoeven Verzorger: Carry van der Meijden Spelers;