De gemeente treft extra verkeersmaatregelen om de doorstroming van het verkeer op de Edisonsweg/Oude Torenweg te verbeteren.

Poldersemolenweg open voor auto’s naar sportpark

Binnenkort wordt de Poldersemolenweg vanaf de Wensveenrotonde richting sportcomplex Souburg, het ‘vierde pootje op de rotonde’, opengesteld voor auto’s. Dit is besloten om zo de verkeerssituatie op de Edisonweg, Oude Torenweg en Vinkenpolderweg te verbeteren zonder daarmee concessies te doen aan de veiligheid voor fietsers. Door de toegang naar sportcomplex Souburgh via de Poldersemolenweg te laten lopen verwachten we dat het verkeer beter kan doorstromen. We plaatsen borden op de Edisonweg en Oude Torenweg waarop staat dat de Poldersemolenweg de weg is naar het sportpark en Oude Torenweg/Vinkenpolderweg de weg richting Oud-Alblas.

Extra maatregelen om sluipverkeer tegen te gaan

Om te voorkomen dat de nieuwe weg als sluiproute naar de Vinkenpolderweg wordt gebruikt, geldt aan het eind van de Poldersemolenweg een verbod om linksaf te slaan en wordt een wegversmalling aangebracht. Ook worden verkeersdrempels aangelegd om (te) hard rijden tegen te gaan.

Verkeer van vanaf Alblasserdam naar het sportpark

Voor verkeer dat via de Oude Torenweg het dorp uit rijdt naar Sportpark Souburgh wordt een verplichte rijrichting ingesteld. Links afslaan naar de Vinkenpolderweg mag hier niet meer. Het verkeer wordt via de rotonde geleid.