De Alblas heeft in de thuiswedstrijd tegen het onderaan staande FC Perkouw uit Berkenwoude een eenvoudige 3-0 overwinning behaald . Om niet verder in de problemen te komen moest deze wedstrijd worden gewonnen en werden de bezoekers in de strijd om rechtstreekse degradatie op een onoverbrugbare achterstand gezet . Bij de thuisploeg speelde na ruim een jaar afwezigheid André de Vos weer in de defensie . Hij raakte vorig jaar in de uitwedstrijd tegen Schelluinen geblesseerd en besloot deze zomer bij Nieuw – Lekkerland in een lager team te gaan spelen , maar kwam daar nog niet in actie . Voor behandeling van zijn blessure  kwam hij bij de Alblas verzorger Huib de Sprong terecht die hem na een intensieve behandeling weer speelklaar kreeg en sloot hij zich weer aan bij de Alblas selectie . Met zijn rust en ervaring is hij een welkome versterking voor de rest van deze competitie .

Aan de wedstrijd was te zien dat er voor beide beide partijen veel op het spel stond . Er werd gestreden op het scherps van de snede en al was het voetballend gezien een matig niveau maakte dit veel goed . De gasten , die vorig seizoen veel basisspelers kwijtraakte , zouden bij  een nederlaag rechtstreekse degradatie bijna niet meer kunnen ontlopen en de thuisploeg had de overwinning nodig om niet verder achterop te raken . De thuisploeg nam dan ook gelijk het initiatief en de gasten loerde via de snelle Cristian Schrader op een countermogelijkheid . In de beginfase kwam hij ook een keer gevaarlijk door , maar stuitte op doelman Rene de Ruiter . Aan de andere kant werd een inzet van de sterk spelende Junior Visser op het laatste moment geblokt .Toch kwam de Alblas na een kwartier op voorsprong . Een vrije trap vanaf de hoek van het strafschopgebied werd door Mike Jongeneel tegen de lat geschoten en verdediger David Waardenburg tikte de bal in de rebound binnen 1-0 . De thuisploeg ging direct opzoek naar een grotere voorsprong en was daar via een inzet van Stefan Bakker op aangeven van Natanja de Haan dichtbij , maar zijn inzet belandde via doelman Albert Vente en de paal naast het doel . FC Perkouw kon hier weinig tegenover stellen en kwam alleen een keer gevaarlijk door via Christian Schrader , maar Junior Visser greep goed in .

In de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld . De Alblas was het meeste in balbezit  , maar het spel was te onrustig en er werd te weinig gebruik gemaakt van de ruimte die er weggegeven werd . Toch werd de wedstrijd in de 55e minuut in het slot gegooid . Binnen het strafschopgebied werd er een overtreding gemaakt op Stefan Bakker en scheidsrechter de Zwarte uit Vlissingen kende een strafschop toe die door Stefan Bakker feilloos werd benut 2-0 . De gasten kwamen bovendien met 10 man te staan omdat Maarten Adriaanse wegens commentaar op de leiding met tweemaal geel kon vertrekken . Hiermee was de wedstrijd gespeeld en was het alleen wachten of de thuisploeg de score nog verder zou vergroten . Dit lukte een kwartier voor tijd alleen Richard van den Berg die via een achterwaardse kopbal doelman Albert Vente passeerde 3-0 . De ingevallen Tom van Reeuwijk kreeg nog de beste kans de voorsprong te vergroten , maar  doelman Albert Vente keerde zijn inzet . Door deze uitslag passeerde de Alblas Lekkerkerk op de ranglijst , en dat is ook in Lekkerkerk de volgende tegenstander  . Ook deze wedstrijd is voor beide ploegen van groot belang om te ontsnappen aan de nacompetitie .