Door een 2-0 nederlaag tegen het eveneens op twaalf punten staande Groot – Ammers is de Alblas vaster op de voorlaatste plaats komen te staan en raakt de veilige elfde plaats steeds verder uit zicht. Op het kunstgras veld van de thuisploeg waren de gasten zeker in de tweede helft de bovenliggende partij , maar het gebrek aan scorend vermogen brak de Alblas uiteindelijk opnieuw op. De thuisploeg deed met deze overwinning  goede zaken en steeg naar de tiende plaats .

De Alblas kwam op sportpark Gelkenes goed uit de startblokken en zette de thuisploeg direct onder druk . Echte kansen leverde dit niet op en geleidelijk aan kreeg de thuisploeg meer vat op het spel van de gasten. De Alblas speelde met veel inzet maar kon de bal bij balbezit niet in de ploeg houden en het spel was onrustig. Bij Groot – Ammers was het niet veel beter maar zij hadden iets meer rust in het spel en na een kwartier speelde zij na een goed lopende aanval Nando Odems vrij voor het de Alblas doel maar hij mikte naast.

Aan de andere kant maakte de 37 jarige Ruud Jongeneel, die belangrijk is bij de thuisploeg omdat hij  verdediging organiseert en de lijnen uitzet, een bijna fatale fout toen hij de bal in de voeten van Richard van den Berg speelde. Deze passeerde wel doelman Dennis de Wit, maar zijn inzet kon uit het verlaten doel gehaald worden. Dit was voor de aanvalsleider van de Alblas zijn laatste aktie want hij moest zich licht geblesseerd laten vervangen door Mike Jongeneel. Aan de andere kant was Jan -Willem Renes nog dicht bij het openingsdoelpunt, maar hij schoot voorlangs.

In de tweede helft pakte de gasten vanaf de aftrap de zaken energieker aan en Groot – Ammers had steeds meer moeite om onder de druk uit te kome . Echt grote kansen leverde de druk op het Groot – Ammers doel niet op al kwam Natanja de Haan op aangeven van Stefan Toom in kansrijke positie maar kon niet afronden en een inzet van  Tom van Reeuwijk werd op het laatste moment geblokt. Ook mocht de Groot – Ammers doelman niet mopperen toen hij een tegen Natanja de Haan schoot en deze naast het doel ging.

In de loop van de tweede helft werd steeds meer duidelijk dat de  ploeg die zou scoren deze wedstrijd zou gaan winnen. Dit werd de thuisploeg toen bij een van de schaarse counters Yannick de Bondt werd vrijgespeeld, maar Rene de Ruiter keerde zijn harde inzet. De bal kwam echter voor de voeten van de net ingevallen Bob van Oosterhout die hard raak schoot 1-0. Hierna ging de Alblas wanhopig op zoek naar de gelijkmaker waardoor steeds meer ruimte ontstond en ondanks de druk op het Groot – Ammers doel ook Jan – Willem Renes en Bob van Oosterhout de kans kregen de wedstrijd in het slot te gooien. Het bleef tot ver in de blessure tijd spannend maar omdat een schot van Junior Visser via een verdediger net naast ging en strakke voorzet uit een corner van Mike Jongeneel door iedereen gemist werd viel de gelijkmaker niet.

In de 94e minuut werd de wedstrijd definitief beslist toen doelman Rene de Ruiter mee naar voren ging en de thuisploeg met een verre trap de vrijstaande Jan-Willem Renes bereikte die de bal simpel in het verlaten doel kon schuiven 2-0. A.s zaterdag speelt de Alblas de laatste competitie wedstrijd van februari tegen kampioenkandidaat SVW, dat zich afgelopen zaterdag lelijk liet verrassen door Streefkerk. Het zou een daverende verassing zijn als dit ook de Alblas lukt, maar in het voetbal is alles mogelijk.