Het is de Alblas niet gelukt om tegen het eveneens op zes punten staande Lekkerkerk een resultaat neer te zetten .  Aanvankelijk leek het erop dat trainer John den Dunnen met een complete selectie aan deze wedstrijd zou kunnen beginnen , maar Silvan Croes en Richard van den Berg moesten zich alsnog geblesseerd afmelden en Natanja de Haan meldde zich te laat op Souburgh , waardoor hij op de bank moest beginnen .

In de eerste helft werd al duidelijk dat het een wedstrijd zou worden waarin fysieke kracht een belangrijke rol zou spelen . Al na 40 seconden !! trok scheidsrechter IJpelaar uit Kaatsheuvel de eerste gele kaart na een felle overtreding van Lekkerkerk speler  Mike van Gent. Beide ploegen hanteerde veelvuldig de lange bal , waarbij de thuisploeg vooral over links gevaarlijk was via de snelle Tom van Reeuwijk en Laurens Barnhoorn . De eerste kans was voor de thuisploeg toen Laurens Barnhoorn van dichtbij tegen doelman Robin Schiedon kopte en ook in de rebound de doelman op zijn weg vond . Vlak hierna was het aan de andere kant wel raak toen een afgeslagen voorzet bij Mike van Gent belandde en hij via de onderkant van de lat doel trof . Doordat beide verdedigingen deze middag geen al te sterke indruk maakte bleef het een open wedstrijd met kansen voor beide doelen .Mike Jongeneel kreeg voor de thuisploeg van Tijmen de Jong de bal op maat aangespeeld , maar mikte met het hoofd net langs de verkeerde kant van de paal .Aan de andere kant mikte ook Martijn de Jong in vrijstaande positie met het hoofd net te hoog . De Lekkerkerk verdediging bleef in de eerste helft ver van het doel op één lijn spelen , wat de thuisploeg in de kaart spelen . Zij mochten dan ook niet mopperen toen de veelal op afstand leidende scheidsrechter IJpelaar Martijn de Jong met geel bestrafte  toen hij de doorgebroken Tom van Reeuwijk torpedeerde . Toch kwam de Alblas nog voor de rust op voorsprong . Laurens Barnhoorn werd opnieuw de diepte ingestuurd en volgens de scheidsrechter net binnen het strafschopgebied aangetikt . De toegekende strafschop werd door Stefan Bakker feilloos benut 1-1 . Twee minuten later kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong toen Laurens Barnhoorn door Tom van Reeuwijk de diepte in werd gestuurd en hij doelman Robin Schiedon laag over de grond passeerde 2-1 .

In de tweede helft bracht trainer John den Dunnen Natanja de Haan in het veld . Hij kon echter deze middag het spel zoals in voorgaande wedstrijden niet naar zijn hand zetten en liep bovendien tegen een onnodige gele kaart op , wat hem waarschijnlijk een schorsing oplevert in de volgende wedstrijd .Aanvankelijk bleef de thuisploeg de bovenliggende partij maar mede door een onzuivere eind pass  in kansrijke posities werd de score niet vergroot . In het laatste kwart van de wedstrijd kregen  de bezoekers steeds meer vat op de wedstrijd en de Alblas , waar de krachten geleidelijk aan wegvloeide , zag geen kans het tij te keren . Zij kwamen op gelijke hoogte toen de Alblas verdediging slordig uitverdedigde en een overtreding aan de zijlijn nodig had op de voorzet eruit te halen . De vrije trap werd op maat voorgelegd op de bij de tweede paal vrij inkomende Martijn de Jong  , die René de Ruiter kansloos liet 2-2. De bezoekers voelde dat er meer inzat en de thuisploeg had aanvankelijk nog geluk , toen een inzet uit de rebound nog via de binnenkant van de paal terug het veld in kwam . Het bleek echter uitstel van executie , want invaller Pieter Otten  zette met een geplaatste inzet Lekkerkerk vlak voor tijd op voorsprong . De thuisploeg nam  in de resterende speeltijd  en zeven minuten blessuretijd alle risico om nog een punt aan de wedstrijd over te houden en had pech toen een vrije trap uit stand van  Natanja de Haan de lat trof . Maar de winst ging uiteindelijk naar de bezoekers die hiermee afstand namen van de onderste plaatsen.

Volgende week is er geen programma en op 23 november moet de Alblas op bezoek bij Schoonhoven , wat met acht punten net boven de Alblas staat .

Foto’s: Ad Trapman