Het is de Alblas niet gelukt om runner up Hardinxveld , dat vijf wedstrijden op rij wist te winnen , in eigen huis  te verrassen . Toch zag het in deze open en door beide ploegen met veel passie gespeelde wedstrijd lang naar uit dat er minimaal een puntje naar Souburgh meegenomen zou worden . Dit had gezien het wedstrijdbeeld nog geen eens onverdiend geweest . In de laatste minuut van de reguliere speeltijd wist de thuisploeg toch de luid bejubelde overwinning binnen te halen .

Bij de Alblas startte na lang blessureleed Jillis de Haas weer in de basis en moest Tijmen de Jong wegens een blessure in de warming up afhaken , waardoor Laurens Barnhoorn linksback moest gaan spelen .

In de beginfase nam de thuisploeg meteen het initiatief en moest René de Ruiter , ook deze middag weer uitstekend op dreef , handelend optreden bij een schot van Lex de Gier . Na de eerste tien minuten kreeg de Alblas steeds meer vat op de wedstrijd en kwam er vooral over rechts via Tom van Reeuwijk in combinatie met Richard van den Berg gevaarlijk uit .De thuisploeg die in balbezit snel de diepte zocht loerde op een mogelijkheid de Alblas zo te verrassen . Dit lukte naar ruim een kwartier toen Vincent van Lopik over rechts de diepte in werd gestuurd . Zijn harde inzet werd gestopt door René de Ruiter , maar in de rebound zette Johan Woltman de thuisploeg op voorsprong 1-0 . Vijf minuten later was het al weer gelijk toen Mike Jongeneel opende op Tom van Reeuwijk die na een fraaie combinatie Richard van den Berg vrij voor doelman Marc Koning zette en die hard inschoot .1-1 . Ook Tom van Reeuwijk  , die een sterke wedstrijd speelde , kwam vrij voor de Hardinxveld doelman  maar kreeg de bal na het passeren van de keeper uit een moeilijke hoek net niet in het verlatendoel . Ook pareerde de Hardinxveld doelman een hard afstandsschot van Junior Visser . Toen iedereen zich al opmaakte voor een gelijke ruststand kwam de thuisploeg via een messcherpe uitval toch weer op voorsprong . Johan Woltman werd over rechts de diepte ingestuurd en zijn voorzet werd door Lex de Gier hard afgerond 2-1.

De tweede helft was nog maar een minuut oud toen Johan Woltman vrij voor de Alblas doelman opdook , maar deze voorkwam dat de thuisploeg de voorsprong vergrootte . Aan de andere kant was doelman Marc Koning attent bij een harde inzet van Natanja de Haan . Na een kwartier in de tweede helft kreeg de thuisploeg via Danny van den Bout de kans de wedstrijd in het slot te gooien  , maar ook hij strandde op René de Ruiter . Halverwege de tweede helft werd de stand toch weer gelijkgetrokken . Een hoekschop werd door de Hardinxveld verdediging niet goed verwerkt en uiteindelijk bereikte Richard van den Berg de inkomende Stefan Bakker die scoorde . 2-2 .  Een kwartier voor tijd kwam Rafaël de Vries in het veld voor de leeg gespeelde Richard van den Berg en deze had geen geluk toen hij over links vrij door mocht gaan maar de bal langs de verkeerde kant van de paal mikte .  De thuisploeg werd steeds onrustiger en zag de Alblas tot twee keer toe dicht bij een voorsprong komen . Eerst kwam Natanja de Haan over links vrij door , maar zijn voorzet kon niet ingetikt worden en vervolgens eindigde een vrije trap van de onvermoeibare Junior Visser op de lat . Toch bleven de punten in Hardinxveld toen de met de rug naar het doel staande Lex de Gier bereikt werd en hij uit de draai René de Ruiter kansloos liet 3-2 . In de zes minuten blessure tijd nam de Alblas nog alle risico’s om nog een punt aan deze wedstrijd over te houden , maar ondanks een paar hachelijke situaties voor het doel van Marc Koning lukte dit niet .

a.s Zaterdag is er op Souburgh de laatste competitiewedstrijd van 2019 tegen Schelluinen dat aan een tot nu toe teleurstellend seizoen bezig is . Om niet verder achterop te raken zou een resultaat voor de thuisploeg zeer welkom zijn .

Foto’s: Ad Trapman