De Alblas heeft de uitwedstrijd tegen FC Perkouw in Berkenwoude uiteindelijk in een toch wel verdiende 2-3 overwinning om weten te zetten. Voor beide teams , die elkaar nog nooit in competitie verband troffen , was het van belang gezien de stand op de ranglijst in deze wedstrijd een resultaat neer te zetten. Uiteindelijk ging de Alblas er met de punten vandoor, waardoor de thuisploeg op de onderste plaats bleef staan en de Alblas drie ploegen op de ranglijst passeerde.

In de eerste helft was er  op het intieme en winderige veld in  Berkenwoude qua voetbal weinig te beleven . Beide ploegen grossierde in foute passes en vooral de gasten maakte verdedigend een onrustige indruk en speelde in een veel te laag tempo . Geheel onverwachts kwam de thuisploeg na tien minuten op voorsprong toen na een hoekschop de bal niet goed werd verwerkt en Mark van der Laan alleen voor doelman Harm Banis opdook en deze kansloos liet 1-0 . Vlak hierna was het bijna weer gelijk , maar een vrije trap van Rafaël de Vries eindigde op de lat . De thuisploeg kon door de vroege voorsprong achterover leunen en loerde op de counter , maar was zelden gevaarlijk . De bezoekers hadden pech toen Mike Jongeneel vanaf de achterlijn de bal voortrok en deze via een Perkouw verdediger en beide palen terug in het veld kwam .

In de tweede helft bracht trainer John den Dunnen Tom van Reeuwijk en Richard van den Berg in de ploeg om aanvallend de druk op te voeren . De thuisploeg werd steeds meer door een veel agressiever en beter voetballend de Alblas onder druk gezet . De beste kansen waren er voor Rafaël de Vries , maar hij zag geen kans doelman Albert Vente te passeren . Aan de andere kant kwam  de snelle Gerben de Jong gevaarlijk door , maar strandde op Harm Banis . Invaller Tom van Reeuwijk zorgde na een kwartier toch voor de verdiende gelijkmaker toen de bal via de doelman , die een luchtduel om de bal verloor , voor zijn voeten belandde en deze in het lege doel tikte 1-1. Vlak hierna kwam de thuisploeg bijna weer op voorsprong , maar een kopbal van Arno Verbree na een vrije trap eindigde op de kruising . Toch kwam de Alblas op voorsprong toen de bal via Natanja de Haan en Richard van den Berg bij de inlopende Mike Jongeneel terechtkwam die binnentikte 1-2 . De thuisploeg leek verslagen , maar kwamen uit het niets weer op gelijke hoogte . Scheidsrechter Berendse , die grootste moeite had het tempo in de wedstrijd te volgen , zag na een hoekschop dat een Perkouw speler aan zijn shirt werd vastgehouden  en Gerber de Jong benutte de toegekende strafschop  2-2 . Ook de Alblas leek vlak hierna een strafschop te krijgen toen Silvan Croes na een solo in het strafschopgebied tussen twee verdedigers werd neergelegd , maar de van afstand leidende scheidsrechter Berendse  zag er niets in . Toch ging de overwinning naar de bezoekers omdat Natanja de Haan de bal na een afgeslagen hoekschop fraai achter de Perkouw doelman schoot 2-3 . In de slotfase wist de thuisploeg dit niet meer recht te zetten en bovendien moest invaller Bastiaan Boogaard na een ongelukkige botsing per brancard het veld verlaten .

a.s Zaterdag komt Streefkerk dat op een keurige vierde plaats staat op bezoek op Souburgh. Dit beloofd zoals altijd een spannende wedstrijd te worden waarbij de uitslag moeilijk te voorspellen is .