De Alblas heeft tegen in de thuiswedstrijd tegen VVAC een op karakter eindelijk weer eens een driepunter weten te scoren. Voor aanvang was al duidelijk dat er voor beide ploegen veel op het spel stond.

VVAC kon zich bij een overwinning naar de veilige middenmoot spelen en De Alblas had de punten hard nodig om zicht te houden op een veilige plaats op de ranglijst. Bij de thuisploeg maakte de 19 jarige Roy Jongeneel verdienstelijk zijn debuut in de hoofdmacht. Pikant detail: Bij aanvang stonden stonden verdeeld over beide teams maar liefst tien spelers van 20 jaar of jonger in het veld.

Voetbaltechnisch was er onder ideale voetbalomstandigheden op een uitstekend bespeelbaar veld deze middag niet zo heel veel te genieten. Dit werd echter ruimschoots gecompenseerd door de inzet van beide ploegen in deze overigens sportieve wedstrijd. De eerste mogelijkheid was er voor de thuisploeg toen Natanja de Haan over rechts ontsnapte en via  Richard van den Berg de bal voor de voeten van Stefan Bakker belandde maar zijn inzet werd geblokt . Het eerste kwartier had de thuisploeg de wedstrijd onder controle maar geleidelijk aan kwam VVAC beter in zijn spel . Zij hadden geen geluk toen hun eerste doelpoging  van Jesse de Bruin op de lat eindigde . De jarige de Alblas doelman René de Ruiter moest vervolgens twee keer in actie komen bij een inzet van Joran Houweling en Tom den Besten , maar was ze beide keren de baas . Aan de andere kant profiteerde Richard van den Berg bijna van een misser van de jonge verdediger Gert Stuij bij een verre uittrap van René de Ruiter , maar zijn inzet werd uiteindelijk toch nog geblokt door de Gert Stuij , die zich snel herstelde . Bij de thuisploeg moest de geblesseerde Mike Jongeneel zich na een half uur  laten vervangen door Laurens Barnhoorn.

In de tweede helft was nog maar een minuut gespeeld toen de thuisploeg op voorsprong kwam . De bal werd door Stefan Bakker teruggelegd op de inkomende Laurens Barnhoorn die met een schuiver via de binnenkant van de paal doelman Mathijs de Hoop kansloos liet . Hierdoor kon de Alblas zijn favoriete spelletje gaan spelen met de linies dicht op elkaar en loeren op de counter , VVAC had hier duidelijk moeite mee en wist zich geen uitgespeelde kans te creëren . Wel smeekte ze tweemaal om een strafschop , maar scheidsrechter Struik uit Ellemeet wuifde dit resoluut weg . VVAC trainer Miguel Muñoz bracht in een poging toch nog een punt mee naar de Put te nemen alle drie zijn wissels in , maar ook dit had geen resultaat .Bij de thuisploeg werd na een uur de leeg gespeelde Richard van den Berg gewisseld voor de meer verdedigend ingestelde Thomas Huizenga . In de counter was de thuisploeg via Natanja de Haan en Tom van Reeuwijk nog  het dichts bij bij het tweede doelpunt maar uiteindelijk bleven de , zeker gezien de tweede helft , toch wel verdiende drie punten op Souburgh .

A.s zaterdag speelt de Alblas om 14.00!!!! uur de moeilijke uitwedstrijd tegen Hardinxveld  , dat na een moeizame start aan een uitstekende serie bezig is en op de derde plaats achter SVW en Alblasserdam staat .

Man of the match: Laurens Barnhoorn.

Foto’s: Ad Trapman