De Alblas heeft de thuiswedstrijd tegen het vorig jaar gepromoveerde in een 2-1 overwinning om weten te zetten . De wedstrijd leek lange tijd op een gelijkspel af te stevenen , maar in de 92e minuut werd de winst alsnog binnengehaald . Door deze uitslag verliet de thuisploeg de onderste plaats en ging Groot – Ammers voorbij op de ranglijst.

In de eerste helft waren de bezoekers op een druilerig Souburgh voetballend de bovenliggende partij . Zij wisten echter weinig echt uitgespeelde kansen te creëren . De thuisploeg speelde compact en loerde met de snelheid voorin op de counter . In de 6e minuut leverde zo`n uitval uit het boekje al gelijk het eerste doelpunt op . Tom van Reeuwijk stuurde op links Laurens Barnhoorn de diepte in die de  de  bal op maat terugtrok naar de vrijstaande Natanja de Haan , die doelman Dennis de Wit met een strakke schuiver kansloos liet 1-0 . Groot – Ammers kwam hierna meer in balbezit , maar moest het vooral hebben van dode spelmomenten . Na ruim een kwartier leverde dit de gelijkmaker op . Bij een verre vrije trap van Floris Renes verloor de Alblas defensie de inkomende Stan Folst uit het oog die de bal voor het doel kopte en deze via het been van Dennis van Eldik in het doel verdween 1-1 .De gasten bleven voetballend de bovenliggende partij , maar de thuisploeg  kreeg de onder aanvoering van Natanja de Haan en Tom van Reeuwijk de beste kansen . Aan de andere kant gaf de Alblas weinig weg en redde doelman Harm Banis , die deze middag een dikke voldoende haalde , goed bij een vrije trap van Bob van Oosterhout .

In de  tweede helft was de wedstrijd meer in evenwicht , maar haalde niet meer het niveau van de eerste helft . Toch bleef er door beide ploegen met veel passie geknokt worden voor de eerste overwinning waardoor het publiek zich niet hoefde te vervelen . In de 48e minuut leek de thuisploeg weer op voorsprong te komen toen Natanja de Haan vanaf de achterlijn voortrok op Laurens Barnhoorn , maar de treffer werd op advies van de grensrechter afgekeurd . Met nog een half uur te spelen kwam bij de thuisploeg voor het eerst deze competitie Richard van den Berg in de ploeg in de hoop de beslissing te forceren . De eerste mogelijkheid was voor de opkomende en zich goed ontwikkelende Brian Jansen , maar zijn inzet ging via een Groot -Ammers been naast . Aan de andere kant moest doelman Harm Banis ingrijpen bij een doorschietende bal en miste Joost Schaap in vrije positie de juiste richting . Scheidsrechter van Bleek uit Tiel , die deze sportieve wedstrijd heel kort hield , annuleerde wegens duwen vlak voor tijd een doelpunt van de bezoekers en Arwin Vink had geen geluk toen zijn schot op de lat belandde . Uiteindelijk werd de wedstrijd toch in het voordeel van de thuisploeg beslist . Een hoekschop werd  naar de op de rand van het strafschopgebied vrijstaande Natanja de Haan gespeeld , die het strafschopgebied in soleerde en Man of the Match Tom van Reeuwijk in staat stelde de 2-1 binnen te schieten .

A.s zaterdag wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen Ameide , dat na twee opeenvolgende nederlagen erop gebrand zal zijn de punten in eigen huis te houden . Als de Alblas met dezelfde passie speelt als de thuiswedstrijden tegen Alblasserdam en Groot – Ammers kunnen zij misschien toch voor een verrassing zorgen .

Man of the Match: Tom van Reeuwijk

Meer weten?