De wedstrijd de Alblas – SVW heeft afgelopen zaterdag maar een klein half uur geduurd . Scheidsrechter van der Zwan kon wegens een kuitblessure niet verder en omdat er geen bevoegde scheidsrechter aanwezig was die de wedstrijd verder kon leiden werd er met een 0-2 tussenstand niet verder gespeeld . De KNVB zal over het uitspelen waarschijnlijk deze week een datum vaststellen .

In het kleine halfuur dat er gespeeld werd maakte de thuisploeg geen moment de indruk in een resultaat te geloven . Met de stormachtige wind in de rug kregen de gasten veel te veel ruimte en waren al snel dicht bij het openingsdoelpunt , maar Mounir el Quazizi mikte op de lat  . Vlak hierna was het raak toen een verre bal de vrijstaande Gino Dix bereikte  , die de bal over de uitkomende Rene de Ruiter in het verlaten doel kopte 0-1 . Toen de Alblas doelman binnen het kwartier een uittrap vanaf de hoek in het strafschopgebied in de voeten van Mounir el Quazizi speelde en deze de bal van grote afstand in het verlaten doel schoot was de thuisploeg al snel in een kansloze positie tegen het gretige SVW . De enige mogelijkheid voor de thuisploeg kreeg Natanja de Haan , maar hij schoot recht op doelman Angelo Pirini . De komende twee zaterdagen is er geen competitie wedstrijd gepland , maar zal waarschijnlijk het restant van de wedstrijd tegen SVW ingepland worden . Daarna volgen de voor de Alblas cruciale wedstrijden tegen FC Perkouw en Lekkerkerk .